Suomi
Gamereactor
ennakot
The Rise of the Golden Idol

The Rise of the Golden Idol on ylivoimaista tutkimista

Jatkoa vuoden 2022 mysteeripelille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
The Rise of the Golden Idol

Kaksi vuotta sitten Color Gray Games julkaisi pelinsä The Case of the Golden Idol. Kyseessä oli mystinen pulmapeli, jossa oltiin etsivänä keräämässä johtolankoja ja tekemässä päätelmiä kaikkiaan 12 erilaisesta murhasta. Nyt Gamereactor on päässyt kokeilemaan jatko-osaa.

Aikaa on kulunut peräti 300 vuotta. Nyt ollaan etsivänä 1970-luvulla, ja etsitään mystistä esinettä nimeltä Golden Idol. Tarjolla on 15 juttua ratkaistavana.

Lyhyessä opastusosiossa selvitetään, miten mies kuristetaan, ja samalla se kuristaminen parhaillaan tapahtuu. Sitten alkaakin jo se ensimmäinen juttu, jossa pohditaan tiedemies Isaac Nowakin kuolemaa. Ja kuten odottaa sopii, juttu on monimutkaisempi kuin aluksi voisi kuvitella.

Tämä on mainos:

Pelattavuuden puolesta Rise of the Golden Idol alkaa pienellä kohtauksella, joka kerrotaan hyvällä taiteellisella tyylillä. Jokainen ihminen näyttää nyt yhtä hirviömäiseltä. Ympäriinsä klikkaillaan, kerätään todistusaineistoa keräten sanontoja, avainsanoja ja joskus ihmisiä jututtamalla. Joskus taas lompakosta löytyy nimi, tai maassa on muistilappu. Harva asia on suoraan pelaajan edessä valmiina. Jokaisen kohtauksen lopuksi on sitten yhdisteltävä nimet, tapahtumat ja paikat. Lopuksi sitten selviää, mitä Isaac Nowakille tapahtuikaan.

Haastetta riittää, sillä minulle itselleni iso osa todisteista tuntuivat vaikeilta hahmottaa. Pelaajaa ei juuri ohjata kädestä pitäen, mitä nyt pieni ikoni kertoo, että yksi tai useampi todiste on väärässä paikassa. Ja vaikka kaikki todisteet olisikin löydetty, voi silti olla vaikeaa tehdä niitä oikeita päätelmiä.

HQ

Joskus on myös vain tehtävä veikkauksia piirtäen punaisia viivoja pisteiden väliin. On vaikkapa arvattava henkilöllisyys pelkän sukunimen perusteella, tai pääteltävä kuolinsyy huomioiden myös kulisseissa tapahtunut lahjonta. Työkalut ovat paikoillaan The Rise of the Golden Idolissa. On vain osattava käyttää niitä oikein.

Tämä on mainos:

The Rise of the Golden Idol vaikuttaa olevan mahtava päättelykokemus. Vaikea se on, mutta Soulslike-pelien malliin pomovastuksen kaataminen tuottaa suurta tyydytystä. Yhden jutun pelaamisen perusteella toivoisin, että osan laatikoista voisi tehdä pienemmiksi. Ajoittain on hankalaa valita hiirellä haluamansa, ja näin päätyy klikkailemaan auki moneen kertaan eri laatikoita. Näin pelaaja tuntee taistelevansa pelin kanssa sen sijaan, että tuntisi itsensä rikosta setviväksi etsiväksi. Ongelma on tosin pieni, eikä lopulta pilannut aikaani The Rise of the Golden Idolin parissa.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä