Suomi
ARTIKKELI - SPONSOROITUA SISäLTöä

The Sims 4: For Rent, kaikki mitä tarvitsee tietää

Suurennuslasin alla viimeisin laajennus ja puheena se, miksi siitä kannattaa olla innoissaan.

On aika palata SimNationiin. EA ja Maxis ovat lisäämässä The Sims 4:n sisältöä uudella laajennuksella, joka keskittyy ennen kaikkea kiinteistöjen hoitamiseen. The Sims 4: For Rent on uusin erä julkaisun jälkeistä sisältöä, ja lisää mukaan uuden pelimaailman, uutta pelimekaniikkaa ja uusia paikkoja tutkittavaksi. Tässä on siis täydellinen syy palata takaisin pidetyn simulaation pariin loppuvuodeksi ja siitäkin eteenpäin.

HQ

Kiinteistöjen hoitaminen

Kuten nimi For Rent jo paljastaa, on painopiste erilaisten kiinteistöjen ostamisessa, remontoimisessa ja hoitamisessa. Pelaajat voivat ostaa tai rakentaa erilaisia kiinteistöjä, ja sitten sisustaa ne tavoilla, joka saa asukkaat pysymään tyytyväisinä. Ja toki silloin laskutkin tulevat maksetuiksi ajallaan. For Rent antaa pelaajille vapauden ja työkalut kokeilla kiinteistöjen hoitamista, oli sitten kysymys kerrostalosta tai vuokratusta makuuhuoneesta.

Edessä on kuitenkin muita haasteita. Kiinteistön omistamalla ja vuokraa asukkailta laskuttamalla on toki odotuksena se, että kiinteistöt pysyvät hyvässä kunnossa. Tätä mittaa Unit Rating. Pelaajan on ratkottava ongelmia ja tehtävä vaadittuja korjauksia käytettävissä olevan budjetin puitteissa. On toki päästävä ainakin tasoihin ja mieluimmin voitolle vuokratuloilla. Mikäli Unit Rating laskee liian alhaiseksi, saattaa siitä seurata Tenant Revolt. Moisesta saattaa puolestaan seurata joukko lisäongelmia.

The Sims 4: VuokrakoditThe Sims 4: Vuokrakodit

Residential Rental

For Rent tarjoaa uusia mahdollisuuksia ryhmittää Sims-perheitä yhteen. Residential Rental mahdollistaa usean perheen samanaikaisen asumisen samassa isommassa kiinteistössä. Kyse voi olla vaikka ullakon vuokraamisesta tai paritalon rakentamisesta kahdelle perheelle. Miten sitten valitseekaan pelimekaniikkaa hyödyntää, tulee mukana lisähaasteita siitä, miten Simsit toisiinsa suhtautuvat.

Simsit ovat digitaalisia ihmisiä. Ja kun ihmiset viettävät paljon aikaa yhdessä, alkaa tapahtua kummia. Kyse voi olla jännittävästä ja upeasta kuten ystävyys- ja parisuhteista, mutta seurauksena voi olla jotain katalampaakin. Jännite ja turhautuminen saattavat johtaa välirikkoon, ja näin Simsit saattavat ryhtyä selvittämään toistensa salattuja asioita salakuuntelemalla, kyttäämällä ja mahdollisesti jopa murtautumalla toisen asuntoon. Pelaajalla on siis kädet täynnä työtä pitäessään Simsit aisoissa.

HQ

Tomarang

Kiinteistöjen hoitaminen ja Simsien vahtiminen on vain yksi iso osa For Rent -laajennusta, sillä mukana on kokonainen uusi maailma tutkittavaksi. Tomarang innoittuu Kaakkois-Aasiasta, ja heijastelee monin tavoin paikallisen alueen kulttuuria. Vesireitit, hiekkarannat, trooppiset kasvit ja kiireinen kaupungin keskusta, sitä kaikkea Tomarang tarjoilee Simsien tutkittavaksi.

Jännitteiden lisääntyessä Residential Rentalissa voivat Simsit suunnata pelin maailmaan vieraillen eläinten alueella, rentoutua kasvitieteellisissä puutarhoissa ja tehdä uhrauksen Spirit Housessa. Mahdollisuutena on myös marinoitua Tomarangin kulttuurissa Night Marketissa, jossa on tarjolla valikoima eksoottisia ruokia ja erilaisia esineitä löydettäväksi.

The Sims 4: Vuokrakodit

The Sims 4: For Rent haluaa tarjota kokonaisuuden uusia mahdollisuuksia pelaajille tutkittavaksi ja koettavaksi. Laajennus on saatavilla jo nyt PC:lle, Macille, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X:lle (ja S:lle). Lataamisen voi siis suorittaa jo tänään, ja aloittaa matkansa Tomarangissa rakentaen oman kiinteistöimperiumin.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä