Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Trust

The Trust

Hidastempoinen pienen mittakaavan ryöstökeikka onnistuu herättämään ajatuksia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
The TrustThe TrustThe TrustThe Trust

The Trust kertoo hyvin rajatun tarinan siitä, kuinka kaikki voi mennä pieleen. Opetuksena on ehkä se, että pitäisi osata lopettaa ajoissa. Elokuvaa kannattelee Nicolas Cagen ja Elijah Woodin keskinäinen kemia. Elokuvantekijöille onkin ollut suureksi eduksi saada tällainen paremmin tunnettu kaksikko pääosaan. Ilman heitä nähtävä tarina tuskin olisi saavuttanut keräämäänsä huomiota.

HQ

Stone (Cage) ja Waters (Wood) ovat rikospaikkatutkijoita, jotka työnsä ohessa törmäävät kassakaapilliseen kallisarvoista omaisuutta. Kaksikko päättää murtautua sisään, ja korjata arvoesineet parempaan talteen. Stone on päättäväinen loppuun saakka, mutta Waters epäilee onnistumisen mahdollisuuksia alusta asti. Tilanne kehittyy ongelmasta toiseen, ja lopulta kaikki on pelkkää alamäkeä.

The TrustThe TrustThe TrustThe Trust
Tämä on mainos:

Tarina etenee pääasiassa hidastempoisen toiminnan ja runsaan dialogin yhdistelmällä. Kumpikin kaksikosta on ehkä hieman liian yksiulotteinen henkilöhahmona, mutta toisaalta heidän erityispiirteensä käyvät hyvin selväksi. Juonessa on muutamia avainkohtia, jotka ovat ikään kuin se seuraava askel tiellä, jolta ei ole paluuta. Elokuva ei onnistu korostamaan näitä keskeisiä osuuksia, vaan niin Stone kuin Waterskin vain astuvat näiden isojen kynnyksien yli kuin itsestään.

The Trustin tuotannossa on osattu keskittyä olennaiseen. Rahaa ei ole paljoa ollut käytössä, mutta toisaalta ei sitä ole merkittävästi tarvittukaan. Mittaakin on hieman alle puolitoista tuntia. Ja hyvä niin, sillä loppua kohti katsoja alkaa tuntea, että tarina saisi jo hiljakseen olla lopussa. Ja onhan se. Toisin sanoen rytmityskin on saatu onnistumaan.

The Trust on monella eri tavalla pieni elokuva. Se kuitenkin tietää tämän itsekin, eikä yritäkään esittää mitään muuta kuin on. Nicolas Cagen ja Elijah Woodin ansiosta katsomista voi suositella.

The TrustThe TrustThe TrustThe Trust
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
The Trust

The Trust

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Hidastempoinen pienen mittakaavan ryöstökeikka onnistuu herättämään ajatuksia.Ladataan seuraavaa sisältöä