Suomi
Gamereactor
artikkelit
The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3 - 11 vinkkiä aloitteleville noitureille

Näiden vinkkien avulla noiturin uraansa aloittelevat pelaajat pääsevät hyvin sisälle tähän massiiviseen roolipeliin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

CD Projekt Redin uusin roolipeli The Witcher 3: Wild Hunt on varmasti pelottava kokemus tämän kokoluokan peleihin ensimmäistä kertaa hyppääville. Se ei juurikaan pitele kädestä, joten aloittelijoilla voi olla vaikeuksia päästä sisään seikkailuun. Niinpä Gamereactorin Lontoossa työskentelevä Gillen McAllister kasasi 11 vinkkiä, joiden avulla Geraltin kanssa matkustaminen on huomattavasti mielekkäämpää. Luvassa ei ole paljastuksia salaisten esineiden löytämiseksi, sillä maailman tutkiminen on osa pelin viehätystä. Kyseessä on pikemminkin kokoelma yleisiä ohjeita.

1. Älä kiirehdi...
Wild Huntin maailma on valtava. Kaikkien salaisuuksien tutkimiseen sekä Gwent-korttipelin erikoiskorttien keräämiseen saa varata aikaa ainakin sen 100 tuntia. Uppoudu rauhassa noiturin maailmaan, niin saat eniten irti synkän fantasiamaailman tunnelmasta. 25 tunnin mittaisen pikaläpäisyn voi tehdä sitten toisella läpipeluukerralla.

2. ...sillä näin sitoudut enemmän maailman tapahtumiin
Toinen syy hidastaa tahtia liittyy pelin tehtäviin. CD Projekt Red on käyttänyt runsaasti aikaa antaakseen jokaiselle tärkeälle henkilölle syvyyttä ja pitääkseen tehtävät kiinnostavina. Suurin osa keskeisistä töistä löytyy kaupunkien ilmoitustauluilta. Ei kannata kuitenkaan hamstrata näitä varastoon ja syöksyä sitten suinpäin seuraavaan kaupunkiin. Pian taskussa on kilometrin mittainen lista tekemättömiä töitä, eikä mitään muistikuvaa siitä kuka ne antoi ja missä. On huomattavasti hauskempaa tehdä sivutehtävät silloin, kun vielä muistaa kyseisen alueen paikat ja henkilöt. Tällöin ne koskettavat enemmän.

3. Hummani hei
Kaupunkien ja kylien välissä kiemurtelee useita polkuja, joita on kätevintä tallata hepan selästä. Ratsu osaa seurata tietä automaattisesti, joten pelaaja voi nautiskella maisemista ja katsella samalla kaukaisuudessa häämöttäviä kiintoisia paikkoja. Risteyksissä riittää pieni ohjaustatin painallus, jolloin matkanteko jatkuu helposti oikeaan suuntaan. Tällaiselta ratsastamisen täytyy tuntua.

Tämä on mainos:
The Witcher 3: Wild Hunt

4. Suuntaa myös pois poluilta
Teitä ja polkuja pitkin matkustaminen on turvallisin tapa, sillä sudet eivät uskaltaudu niiden lähelle ja väijytyksissä vaanivat rosvot karistaa nopeasti kannoiltaan. Tosin jos joutuu puukkohippasille, voi saada apua partioivista sotilaista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tällä tavalla kannattaisi aina matkustaa. Harhautumalla pusikkojen puolelle voi löytää mielenkiintoisia vastuksia, paikkoja ja salaisuuksia. Kokemuspisteet ja esineet karttuvat kuin itsestään metsissä samoillessa.

5. Seuraatko sokeasti suuntaviittoja?
Tämän voi jokainen päättää itse. Salaisuuksiin voi törmätä täysin sattumalta, eikä tehtäviä tarvitse välttämättä aloittaa tietystä pisteestä. Tosin kaupungin ilmoitustaulun pläräämisen jälkeen voi olla hyvä tietää, mihin suuntaan täytyy oikeasti lähteä. Kannattaa kokeilla vähän molempia lähestymistapoja. Vaeltelemalla varsinaisten tehtävien suorittamiseen tarvittavien paikkojen ulkopuolella voi löytää jännittäviä ja piilotettuja asioita.

6. Käännä vinkit pois päältä
Asetuksista voi kääntää haluamansa helpotukset pois päältä, ja niin kannattaa myös tehdä. Esimerkiksi seuraavaan tärkeään paikkaan johdattavat visuaaliset vihjeet vievät pohjan oikeiden vihjeiden metsästämiseltä. Kannattaa mieluummin tutkia itse ja luottaa omiin silmiinsä. Hahmojen dialogeissa vilahtelevat vihjeet tietyistä maamerkeistä on tarkoitettu juuri johdattamaan sinut oikeaan suuntaan ilman ylimääräisiä apuneuvoja. Toki näistä on hyötyä silloin, jos jäät täysin jumiin johonkin kohtaan.

Tämä on mainos:
The Witcher 3: Wild Hunt

7. Tunnista rajasi
The Witcher 3:n tehtäviä ei voi välttämättä suorittaa juuri sillä hetkellä, kun ne tulevat ensimmäisen kerran vastaan. Osa niistä vaatii yksinkertaisesti kovemman hahmon, joten ei kannata lähteä haukkaamaan liian suurta palaa. Muistikirjasta voi tarkistaa kätevästi kesken jääneet työt, joiden pariin voi palata jälkeenpäin. Kannattaa muistaa tarkastaa aina välillä, riittäisivätkö Geraltin voimat nyt sen aiemmin mahdottomalta tuntuneen vastuksen kukistamiseen.

8. Vahingoittunut esine ei ole käyttökelvoton
Ruudulla näkyvät varoitukset esineiden kunnon huononemisista eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että ne olisivat täysin käyttökelvottomia. Toki hyökkäykset tekevät vähemmän vahinkoa, ja jokainen isku käy aikaisempaa kipeämmin, mutta vihollisten lahtaaminen on edelleen mahdollista. Se vain vaatii enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä. Kannattaa kuitenkin aina kantaa mukana työkaluja, jotta varusteet voi huoltaa myös metsän siimeksessä. Lähimmän sepän luo kun voi olla yllättävän pitkä matka.

9. Älä unohda syödä
Ristiohjaimeen voi linkittää erilaisia esineitä, joiden käyttäminen onnistuu vaivattomasti. Usein näihin tulee laitettua erilaisia taikajuomia, joiden hörppääminen palauttaa nopeasti kestopisteitä. Etenkin seikkailun alussa näistä on kuitenkin pula, joten kannattaa pitäytyä normaaleissa ruoissa. Toki ne eivät palauta elämää yhtä nopeasti, joten kannattaa peräytyä hieman kauemmas, jotta ruoka ehtii vaikuttaa.

10. Meditoi
Meditoiminen kannattaa aina. Sitä voi harrastaa missä tahansa, kunhan ei vain ole turpakäräjillä. Se palauttaa elämät välittömästi täyteen. Lisäksi se täydentää taikajuomavarastot, mikäli taskuista vain löytyy sopivat raaka-aineet. Meditoimisen avulla voi myös vaihtaa kätevästi päivän yöksi ja päinvastoin. Erityisen näppärää, mikäli tietty henkilö on tavoitettavissa vain tietyllä kellonlyömällä.

11. Opi tuntemaan vihollisesi
Bestiaryn avulla voi tarkistaa tiettyjen vihollisten heikkoudet, sekä niitä vastaan tehoavat taikajuomat. Teoreettinen tieto ei kuitenkaan auta yksistään, sillä yhtä tärkeää on oppia tunnistamaan vihollisten hyökkäykset. Osa vastustajista käyttäytyy myös eri tavalla yksin ja ryhmässä. Kannattaa painaa mieleen lähestyvästä hyökkäyksestä kertovat vihjeet, ja kuinka monta väistöä iskun välttämiseen vaaditaan. Vihollisjoukoista kannattaa opetella myös tuntemaan ne vaarallisimmat vastukset, jotta heidät voi nujertaa mahdollisimman nopeasti. Ei ole kuitenkaan olemassa yhtä oikeaa tapaa taisteluihin, joten kokeile millainen taistelutyyli sopii juuri sinulle.

HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä