Suomi
Gamereactor
ennakot
The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt (Nintendo Switch)

Nyt saapuu se valkea susi Nintendo Switchille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

CD Projekt Red julkisti E3-messuilla jo pitkään maailmalla huhuillun tiedon. The Witcher 3: Wild Hunt julkaistaan lisänimellä Complete Edition Nintendo Switchille 15. lokakuuta 2019. Gamereactor vieraili Nintendon brittien päämajassa katsomassa, mitä tulossa on. Lyhyesti sanottuna: olin yllättynyt.

The Witcher 3: Wild Hunt julkaistiin vuonna 2015, ja se saattoi ainakin jollakin tavalla päätökseen valkotukkaisen noituri Geralt Rivialaisen tarinan. Noiturit ovat hirviöiden metsästäjiä, jotka ovat kovaa kyytiä tekemässä itseään työttömiksi. Geraltilla on uskomaton kyky sotkeutua kaikenlaisiin poliittisiin juonitteluihin, vaikka ne eivät häntä sinänsä edes kiinnosta.

Tekniseltä näyttävyydeltään The Witcher 3 on eräs mahtavimmista peleistä, mutta sen lisäksi tarina ja hahmonkehitys ovat ehkä parasta, mitä lajityypissä on tarjolla. Ajan kanssa pelistä muotoutuu pelaajan henkilökohtainen matka, ja dialogin aikana tehdyillä valinnoilla on merkitystä.

PC:llä, PS4:llä ja Xbox Onella The Witcher 3 haukkaa helposti tilaa 50 gigaa, joten miten peli mahdutetaan Nintendo Switchille? Teknisestä näyttävyydestä on tietenkin jouduttu monella tavalla tinkimään, ja tiimin tavoitteena on pitää kaiken aikaa ruudunpäivitys lukemissa 30 ruutua sekunnissa. Tämän vuoksi pelin aikana resoluutio muuttuu sen mukaan, mitä ruudulla tapahtuu. Toinen asia, jota tekijöiden oli pohdittava, koski näppäinten paikkoja. Oletuksena A-nappi on Nintendolla pelaaville tutussa paikassa, mutta valikoista voi halutessaan vaihtaa tämän muilta alistoilta tutulle paikalle. Noin muuten peliä koskien tehtävät päätökset olikin sitten jokseenkin helppo tehdä, eikä muutoksia tarvinnut juurikaan suorittaa. Liikeohjausta ei kuitenkaan ole tulossa.

Tämä on mainos:

Testasin Blood and Wine -laajennuksen taistelua Bruxaa vastaan. Suoritus vaati useamman yrityksen, mutta kertaakaan en kokenut sen johtuvan ohjauksen kankeudesta tai muusta sellaisesta. Kaiken kaikkiaan taistelumekaniikka eri elementteineen tuntui lähes täysin samanlaiselta kuin tehokkaammillakin laitteilla pelattuna.

Tiivistetysti Nintendo Switchin The Witcher 3 ei tarjoile maailman parasta grafiikkaa, mutta pelaaminen on sujuvaa ja hiottua aivan kuten muillakin laitteilla. Moinen on melkoinen suoritus ottaen huomioon, millainen monsteri The Witcher 3 onkaan. Lokakuun puolivälissä nähdään, miten se kuuluisa kokonaisuus lopulta toimii.

The Witcher 3: Wild HuntThe Witcher 3: Wild Hunt
The Witcher 3: Wild Hunt
Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä