Suomi
Gamereactor
arviot
The Wizards

The Wizards

Innovatiivinen pelattavuus vie uskottavasti taikuuden maailmaan

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pelimaailmassa valtaosa julkaisuista pohjautuu tutun turvallisiin ja hyväksi todettuihin malleihin. Sen takia onkin aina piristävää löytää uusia ideoita ja innovatiivisia ratkaisuja, jotka on saatu vielä toimimaan moitteetta. The Wizards on tästä hyvä esimerkki hyödyntäen VR-maailman potentiaalia nokkelasti osana taikurointia.

Örkit ovat yllättäen lisääntyneet ja ilmassa velloo pahuus. Melioran - kaukaisen maan nuori velho - saa opastuksen taikuuden hallintaan ajan virtaan loukkuun jääneeltä vanhalta mestarilta. Mestarin opastuksella alkaa taistelu pahuutta vastaan, joka vie nuorta velhoa läpi ajan ja paikan kohti suurenevaa uhkaa.

Silmistä kuvattua The Wizardsia voi pelata ainoastaan Move-ohjaimilla. Liikkuminen tapahtuu joko vapaasti tai teleporttaillen. Kapuloita käytetään tuttuun tapaan hahmon käsinä, mutta niiden hyödyntäminen on viety innovatiivisesti uudelle tasolle. Peli opastaa erilaisia käsiliikkeitä, jotka oikein suoritettuna aktivoivat monenlaisia taikoja. Lähinnä kyseessä on hyökkäystaikoja tulipalloista salamoihin, mutta myös suojautumiseen tarvittavia loitsuja on mukana. Esimerkiksi vihollisen hyökätessä voi vasemman käden liikkeellä aktivoida taikakilven, jolla torjua vihollisen iskun. Samalla voi pyöräyttää oikeaa kättä, jolloin käteen muodostuvan tulipallon voi viskata päin vihollista. The Wizardsin toiminta on todellakin käsin kosketeltavissa, ja kekseliäs toimintamalli auttaa luomaan vahvan immersion pelimaailman kanssa. Jotain mitä Skyrim VR:stä (2017) harmillisesti jäi uupumaan.

Peli ymmärtää käsiliikkeitä varsin tarkasti aktivoiden lähes aina toivotun taian. Osa vääristä taioista voi johtua myös epävarmoista liikkeistäni tai huonosta muistista (kuinka kyseinen taika tehtiinkään...?). Harmillisesti epätarkkuuksia ilmenee enemmän erilaisten heitettävien hyökkäystaikojen kanssa, sillä itselleni usein tuotti ongelmia saada taikoja viskattua omia jalkoja pidemmälle. Myös nuolien ampuminen aiheutti ajoittain tuskaa taikajousen pyöriessä kädessä miten sattuu. Yleisesti kuitenkin tekniikka on pelissä toimivaa. Suurien vihollismäärien rynniessä päälle taikojen muistelu ja niiden nopea toteuttaminen hengissä säilymiseksi luo hauskan hektisiä tilanteita. Näistä selviämisen jälkeen tuntee itsensä kuin Doctor Strangeksi konsanaan.

Tämä on mainos:
The WizardsThe WizardsThe Wizards

Lukuisten taikojen opettelun lisäksi pelaaja voi hyödyntää taistelussa apunaan maailmasta löytämiään taikakortteja. Erilaiset kortit voivat tehostaa esimerkiksi taikojen aiheuttamaa vahinkoa, tai antaa parempaa suojaa tulevilta iskuilta. Vaikkei The Wizards ole mitenkään mahdottoman vaikea, kaikki apu tulee tarpeeseen. Tasoista ei nimittäin löydy välietappeja, joista jatkaa kuollessa, vaan taso pitää hoitaa aina alusta asti uudestaan. Vaikka kuinka olisi Harry Potter -fani, käy samojen maisemien ja tilanteiden uudelleen läpikäyminen nopeasti tylsäksi.

The Wizardsista käy ilmi, että maailmaan on panostettu. Erilaisia monsuja riittää isoista pieniin ja alueet missä liikutaan istuvat hyvin taikamaailmaan. Vaikka yleisesti graafinen ilme pelissä on toimiva, niin täytyy myöntää, että näkymät ovat aika rujot. Tasoista puuttuu kaikki ylimääräinen irtoroina, joka elävöittäisi niitä. Nyt maailma kumisee tyhjyyttään muutamaa puulaatikkoa ja puskaa lukuun ottamatta. Sentään osan seinistä voi hajottaa taioin, jolloin ne murenevat fysiikkaa hyödyntäen. Tekstuurit ovat kuitenkin suttuisia, ja vihollisetkin edustavat selkeästi pahasti vanhentunutta tekniikkaa animaatioita myöten. Peli sentään rullaa sujuvasti tavallisella Playstation 4:llä ja taikojen tekeminen on kohtuullisen tarkkaa, mikä onkin pääosassa.

Äänipuoli on hyvin yksiin osuva ilmeen kanssa, vaikka toimiikin hiukan yksiulotteisesti. Sentään eri alueille on lisätty kohtuullisen eloisat taustaäänet luomaan tunnelmaa. Pelaajan ohjaamaa hahmoa opastava vanhempi velho toimii pelissä kertojana, joka puhuu pitkin peliä. Ääninäyttely on ammattimaista ja uskottavan oloista vahvistaen kivasti tunnelmaa opastuksellaan.

Tämä on mainos:

The Wizards yllättää positiivisesti innovatiivisella ja oikeaoppisesti VR-tekniikkaa hyödyntävällä toiminnallaan. Autenttinen velhotunnelma on hauskasti läsnä ja immersio taikamaailmaan on vahva. Kun pelistä ajattelee, miten tätä ei olla aikaisemmin keksitty niin silloin tietää, että jotain uutta ja toimivaa on kehitetty. Ja juuri siinä The Wizards on vahvimmillaan. Harmillisesti ulosanti vaatii vielä panostusta, sillä peliä ei voi mitenkään kauniiksi kehua ja pienet bugit nakertavat pelikokemusta. Joka tapauksessa näiden esteettisten heikkouksien takia peliä ei kannata ohittaa, sillä näin omaperäistä toimintaa ei olla vielä nähty.

The Wizards
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Innovatiivinen pelimekaniikka, monipuoliset taiat, hyvä tunnelma
-
Rujo ilme, pienet epätarkkuudet
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
The WizardsScore

The Wizards

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Innovatiivinen pelattavuus vie uskottavasti taikuuden maailmaanLadataan seuraavaa sisältöä