Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
This is 40

This is 40

Vahvasti linjansa pitävä ja sujuvasti etenevä kumarrus perhe-elämälle haastaa katsojansa ajattelemaan nauramisen lomassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ikäkriisi ja perhe-elämä eivät ole uusi aihe komedioille. Siitä huolimatta This is 40 on raikas tuulahdus ja positiivinen yllätys lähes puhki kulutetun aiheen parissa. Elokuva nojaa rohkeasti arkisiin asioihin ja tuo ne esiin realistisesti sekä persoonallisessa valossa.

HQ

Yli kahden tunnin mitta ei ole elokuvan ainoa poikkeavuus valtavirran komedioista. Se ei nimittäin pidä sisällään tyypillistä draaman kaarta ja kehitystarinaa vaan seuraa sivusta hahmojensa olemista. Tällä ratkaisulla vältetäänkin kuluneimmat sudenkuopat vaikka samalla elokuva altistaakin itsensä mahdolliselle päämäärättömän tylsälle ajelehtimiselle. Näppärän ohjaaja-käsikirjoittaja Judd Apatowin käsissä elokuva toimii kuitenkin erittäin sujuvasti. Neljänkympin kriisistä kärsivän pariskunnan arjesta löytyy piristäviä tosielämän yksityiskohtia ja nokkelia havaintoja, joihin katsoja voi samaistua ja nauraa samanaikaisesti.

Muutamaa pientä notkahdusta lukuun ottamatta, elokuvan kerronta kantaa pitkän kestonsa moitteetta. Tunnelma on kauttaaltaan positiivinen ja elokuvan rakenne tuntuu mukavan ehyeltä. Lukuisten hahmojen käyttäminen auttaa pitämään mielenkiintoa yllä ja näyttelijöiden paneutuminen saa toiminnan vaikuttamaan luonnolliselta. Tässä on auttanut myös näyttelijöiden suosiman improvisoinnin kurissa pitäminen, jolloin ylilyöntejä on mukaan tullut vain muutama.

Paul Rudd ja Leslie Mann saavat puhallettua hahmoihinsa todellisen avioparin tunnetta. Hahmojen ihanan lakoninen mutta silti rakastava välittäminen perhettään kohtaan on käsinkosketeltavan autenttista. Vaikka hahmojen tunteet seilaavat laidasta laitaan ja ongelmista toiseen, välittyy heistä silti se aidon parisuhteen kasassa pitävä luottamus toisiinsa. Iän tuomat ahdistukset ovat hyvin tapetilla ja hahmoista todella näkee, että he tietävät mistä puhuvat. Elokuvan lukuisten isojen tähtien läsnäolosta huolimatta hatun nosto kuuluu elokuvan ohjaajan ja toisen päätähden omalle lapselle, Maude Apatowille. Hänen heittäytymisensä epävarman ja tunteellisen teinin rooliin on yksi elokuvan ehdottomia valopilkkuja.

Knocked Up (2007) - elokuvan ns. spinoff-elokuva on todellinen silmien avaaja. Yllättävät, rohkeat ja juuri aidon arkiset asiat tuodaan esiin todella hauskasti ja omaperäisesti. Vahvasti linjansa pitävä ja sujuvasti etenevä kumarrus perhe-elämälle haastaa katsojansa ajattelemaan nauramisen lomassa. Parisuhdekomediat uudelle tasolle vievä elokuva on saanut arvoisensa blu-ray -julkaisun, joka pursuaa ekstroja. Jos vain osaat tulkita käsittämätöntä, symboleista muodostuvaa menua, löytyy levyltä lähes tunnin edestä poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia, gag-reelejä, lukuisia dokumentteja elokuvan teosta ja paljon muuta. Tässä on komedia ja julkaisu, jota ei kannata sivuuttaa.

Tämä on mainos:
This is 40
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
This is 40

This is 40

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Vahvasti linjansa pitävä ja sujuvasti etenevä kumarrus perhe-elämälle haastaa katsojansa ajattelemaan nauramisen lomassa.Ladataan seuraavaa sisältöä