Suomi
Gamereactor
laitearviot

Thrustmaster eSwap X 2 on langallinen modulaarinen ratkaisu

Modulaarinen teknologia auttaa peliohjainta erottumaan muusta tarjonnasta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Markkinoilla on tarjolla runsaasti erilaisia Pro-ohjaimia. Xboxilla on Elite Series ja Playstationilla DualSense Edge puhumattakaan valikoimasta ulkopuolisten kehittäjien ohjaimia. Joukosta erottuminen on siis vaikeaa. Thrustmasterin ratkaisu nojaa modulaariseen menoon, jossa siis voi vaihdella osia mielensä mukaan.

Tuotemallisto on nimeltään eSwap, ja se toisen polven ohjain on saatavilla, ja sorvattu Xboxille ja Windowsille. Muutaman viikon testaamisen jälkeen olen sitä mieltä, että tätä kannattaa harkita sen sijaan, että ostaisi Elite Series -ohjaimen.

eSwap X 2 on laadukas. Se on selvästi valmistettu laadukkaista muoveista ja metalleista. Värimaailma on musta ja pronssi luoden mielikuvan siitä, että ohjain kestää käytössä. Olen itse kuluttanut loppuun ajan saatossa useita Elite Series -ohjaimia ennen kuin vaihdoin alle Scufin ohjaimen. Se onkin nyt kestänyt jo useita vuosia ilman ongelmia. En ole ehtinyt testata eSwap X 2 -ohjainta vuosien ajan, mutta jos ongelmia tulee, on korjaaminen helppoa modulaarisen rakenteen ansiosta.

Suurin osa ohjaimen osista on vaihdettavissa, jos niin haluaa tai tarvetta on. Analogitatit lähtevät kuin myös ristiohjain, tarttumapinnat ja niin edelleen, kunhan käyttää mukana tulevaa työkalua. Joitakin osia voi vaihtaa lennossa, kuten analogitatin ristiohjaimeksi. Se on sanottava, ettei mukana ole vaihto-osia. Mukavaa on, että vaihto-osat istuvat aina paikoilleen hyvin, ja pysyvät aloillaan.

Tämä on mainos:

Perinteiset Pro-ominaisuudet ovat mukana. Säädettävät liipaisimet ja napit ovat paikoillaan, ja kaiken voi erikseen säätää mieleisekseen. Tämä on tärkeää nopeatempoisissa peleissä, ja mekaaniset napit myös tottelevat käskyjä nopeasti. Ristiohjain on mainosmateriaalin mukaan tehty tappelupelaajat mielessä. En kuitenkaan näe, että eroa olisi "tavallisiin" ristiohjaimiin mitenkään merkityksellisesti. Ristiohjain tekee sen, mitä pitää, ja se riittää minulle. eSwap X 2 -ohjaimen voi yhdistää Thrustmasterin oman ohjelmiston kanssa, jolloin hienosäätöä voi harrastaa oikein kunnolla. Ohjelmisto on tehty hyvin, mutta käyttö vaatii tietenkin PC:n, sillä Xboxilla ei tätä hienosäätöä voi tehdä.

eSwap X 2 erottuu ohjaimen alapuolella olevalla palkillaan. Tämä on asetettu juurikin äänipiuhan paikan viereen. Kysymys on äänitasojen hienosäädöstä, mikrofonin mykistämisestä ja eri näppäinprofiilien välillä vaihtamisesta. Ongelmana on, ettei tämä toimi yhteen langattomien kuulokkeiden kanssa.

Kyseessä on langallinen ohjain, eikä Xboxissa ole kovinkaan montaa paikkaa, joten haluaisin pitää ne kaikki vapaana muuhun käyttöön. Lisäksi hintaa ohjaimella on saman verran kuin Elite Series 2 -ohjaimella. Tällaisessa hintaluokassa on jo lupa odottaa langattomuutta. Toisaalta langallisuus on mahdollistanut Bluetoothin ja ladattavan akun pois jättämisen, eli siis keskittyä on voitu korkealuokkaisiin muihin materiaaleihin.

Pystyykö siis langallisuuden ja muiden rajoituksien kanssa elämään, ja keskittymään nauttimaan siitä, mitä tarjolla on? Jos kyllä, on eSwap X 2 hyvä valinta.

Tämä on mainos:
Thrustmaster eSwap X 2 on langallinen modulaarinen ratkaisuThrustmaster eSwap X 2 on langallinen modulaarinen ratkaisuThrustmaster eSwap X 2 on langallinen modulaarinen ratkaisu
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä