Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
I Still Know What You Did Last Summer

Tiedän yhä mitä teit viime kesänä (4K) on yllätyksetön kauhuileva jatko-osa

Bahamasaarten painajainen ei yllätä, mutta ei myöskään harmita.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vuoden 1997 teinikauhuelokuva Tiedän mitä teit viime kesänä eli I Know What You Did Last Summer oli menestys, joten seuraavana vuonna saatiin jatkoa nimellä Tiedän yhä mitä teit viime kesänä eli I Still Know What You Did Last Summer. Kyseessä on häkellyttävän paljon edeltäjänsä kaltainen elokuva, eikä yllätyksiä ole tarjolla. Toisaalta leffan katsoo kyllä ihan mielellään.

HQ

Edellisen kesän murhista selvinneet Julie James (Jennifer Love Hewitt) ja Ray Bronson ( Freddie Prinze Jr.) ovat taas pulassa, sillä kalastajakoukulla murhaava pahis Ben Benson (Muse Watson) ei olekaan kuollut. Tällä kertaa ollaan Bahamasaarilla jumissa keskellä pahinta hurrikaanikautta. Ei siis ole muuta mahdollisuutta kuin ryhtyä taisteluun.

Alkuperäinen Tiedän mitä teit viime kesänä oli se huonommin aikaa kestänyt teinikauhu 1990-luvun lopusta, kun se toinen oli tietenkin Scream. Jatko-osa Tiedän yhä mitä teit viime kesänä on samaa sarjaa kuin edeltäjänsä. Kauniit nuoret ihmiset ovat pahan paikan edessä, jolloin veri lentää ja kirkumista riittää. Tarinasta ei ole sen ihmeempää kerrottavaa muuta kuin ehkä se, että hyvin näytellyssä sivuroolissa nähdään nuori Jack Black. Blackin suoritus typistyy pelkkään kannabiksen poltteluun, ja henkilöhahmon olisi voinut jättää pois kokonaan. Sama vaivaa suurinta osaa henkilöhahmoista muutenkin. Heidän ainoa merkityksensä tuntuu olevan toimia saaliina murhaajalle ilman, että he toisivat mitään muuta lisää tarinaan.

Teknisesti elokuva on hyvää laatua, ja 4K-julkaisu päivittää kokonaisuuden nykyajan katsojalle. Lisämateriaaleina ei ole kuin kommenttiraita ja sen ohella murhaajan roolissa jo toisen kerran kunnostautuneen Muse Watsonin lyhyt haastattelu. Näyttelijä itse on täysin erilainen kuin henkilöhahmonsa, ja sydämellistä jutustelua kuuntelisi mielellään kauemminkin kuin vajaan viisitoista minuuttia.

Tiedän yhä mitä teit viime kesänä on 4K-painoksena suositeltava julkaisu, jos elokuva teki syystä tai toisesta vaikutuksen silloin 1990-luvun lopulla. Jos taas rainaan ei ole nostalgiasidosta, kannattaa elokuva katsella vuokrattuna. Kyseessä on omanlaisensa muisto viime vuosituhannen lopun lyhyeksi jääneestä villityksestä, jolloin teinikauhuelokuvat olivat hetken ajan kuumaa kamaa.

Tämä on mainos:
I Still Know What You Did Last Summer
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä