Kokit ympäri maailmaa kertovat aina, että paras pasta valmistetaan käsin eikä koneella, ja vaikka meillä ei ole paljon syytä kiistää sitä, tiede on vihdoin saanut yhden lahjakkaimmista kulinaarisista taiteilijoista.
University College London ihmiset ovat kehittäneet tärkkelyksen nanokuituja, jotka ovat niin ohuita, että ne ovat näkymättömiä paljaalla silmällä. Vain 372 nanometrin levyiset kuidut (joista sinun on todella vaikea tehdä spagettibolognesea, mutta hei, se tekee hienon tarinan!) luotiin melko samalla tavalla kuin spagettia. Tutkijat ottivat jauhojen ja nesteen seoksen ja löivät sitä sitten sähkövarauksella ennen kuin työnsivät sen holatun metallirakenteen läpi nanosäikeiden luomiseksi. Se on prosessi, jolle on annettu nimi sähkökehruu, ja se on aivan sama kuin spagettien valmistaminen normaalisti, paitsi nanomittakaavassa.
Uskotaan, että tästä tekniikasta tulee hyödyllinen kulinaarisen maailman ulkopuolella, esimerkiksi lääketieteen alueella, jossa nanokuituja voitaisiin käyttää auttamaan haavoja paranemaan paremmin päästämällä kosteus läpi estäen samalla suurempia ja haitallisempia bakteereja tekemästä samaa.
Voit lukea lisää uskomattoman monimutkaisesta nanokuidun valmistusprosessista täältä (kiitos, Engadget).