Suomi
Gamereactor
arviot
Tokyo Mirage Sessions #FE

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore

Neljä vuotta epäonnistuneen Wii U -julkaisun jälkeen on aika kokeilla uusiksi Switchillä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Wii U -version arvion vuodelta 2016 voi lukea täältä.

HQ

Tokyo Mirage Sessions #FE asettaa pelaajan Itsuki Aoin saappaisiin. Hän on nuori mies, joka sotkeutuu mystiseen tapahtumasarjaan. Tämän kummallisuuden aiheuttavat maagiset oliot toisesta ulottuvuudesta. Vähän tämän jälkeen Itsuki saa käsiinsä Miragen. Näin päästään kontaktiin Maiko Shimazakin kanssa, joka kykyjenetsijäksi naamioituneena pestaa Itsukin maanalaisen anti-Mirage-joukon pomoksi. On siis ujuttauduttava Japanin viihdemaailmaan, ja menestyttävä.

Tokyo Mirage Sessions #FE on tehty yhteistyössä Atlusin ja Fire Emblem -sarjasta muistettavan Intelligent Systemsin kesken. Tuloksena syntyi jollain tavalla Persona-sarjaa muistuttava roolipeli, joka sijoittuu nykyajan Japaniin. Nintendo Switchille on nyt julkaistu alkuperäisestä laajennettu versio.

Tämä on mainos:
Tokyo Mirage Sessions #FETokyo Mirage Sessions #FE

Tokyo Mirage erottuu omaksi pelikseen siinä, miten se esittää japanilaisen media-alan. Peli seuraa nuoren joukon matkaa viihteen huipulle. Heistä tulee esiintyjiä, näyttelijöitä ja niin edelleen. Huipulle päästäkseen on kuitenkin hankittava tiettyjä taitoja. Tämä tehdään suorittamalla oikeassa maailmassa tehtäviä, ja sen jälkeen suorittamalla luolastoja siinä toisessa maailmassa. Tällä tavalla omat esiintymiskyvyt paranevat, ja tappeluissakin pärjätään paremmin. Päätehtävissä paneudutaan ohjaajien, valokuvaajien ja juontajien työpanokseen, kun taas sivutehtävissä keskitytään viihdealalla työskentelevien kohtaamiin ongelmiin.

Toiminnalliset osuudet muistuttavat paljonkin Fire Emblemin järjestelmää niin pahisten ulkonäön kuin aseidenkin puolesta. Mirage-pahikset tunkeutuvat säännöllisesti oikeaan maailmaan varastamaan ihmisten elämänhalun. Näin päädytään taistelemaan ulottuvuusrepeämien kanssa, joita kutsutaan nimellä Idolosphere. Vuoropohjaisissa taisteluissa hyökätään pahisten heikkoihin kohtiin, koska siten pystyy tekemään kriittisen tehokkaan jatkohyökkäyksen nimeltä session.

HQ
Tämä on mainos:

Taisteluista ansaitaan aseiden osia ja rahaa. Pätäkällä sitten lähinnä ostetaan käyttötavaroita, jotka tulevatkin käyttöön pitkien luolastotehtävien aikana. Tukikohdassa voi hyödyntää hankittuja materiaaleja, ja laittaa aseisiin taikaa niiden tehoa nostamaan. Näin oma joukko vahvistuu kolmessa eri kategoriassa: combat commands, passive skills ja abilities. Lisäksi on voimakkaita co-op-hyökkäyksiä, jotka nimensä mukaisesti vaativat kahden hahmon yhtäaikaisen iskun.

Hahmonkehityksen yhteys tarinassa edistymiseen luo onnistuneen pelattavuuden erilaisine vaihteluineen. Nintendo Switchin tehokkaampaa rautaa hyödynnetään hyvin siinä, että latausajat ovat lyhyitä ja resoluutio on mallia Full HD. Noin muuten ulkoisesti kyllä huomaa sen, että kyseessä on jo hieman vanhentunut peli. Pukusuunnittelu on kuitenkin räiskyvää, ja jää mieleen.

Tokyo Mirage Sessions #FETokyo Mirage Sessions #FE

Uusintaversioon on ujutettu myös lisää sisältöä. Aiemmin ladattavana lisämateriaalina olleet lisäluolastot ovat nyt mukana alusta asti. Tämä vähentää merkittävästi pelin loppupuolen niin sanotun grindaamisen tarvetta. Mukana on myös kolmiosainen sivutarina, ja sille oma alue tutkittavaksi. Lisäykset eivät ole merkittäviä, mutta ne sopivat hyvin osaksi muuta kokonaisuutta. Lisäksi mukana on hahmoille uusia asuja ja support-hyökkäyksiä.

Tokyo Miragella oli aikanaan joitakin jännittäviä ideoita, ja se tuntuu erilaiselta peliltä verrattuna Atluksen muihin teoksiin. Fire Emblemin ja Shin Megami Tensein faneille luvassa on hauskaa viihdettä. Lopulta en kuitenkaan ihan täysin ymmärtänyt, mikä Tokyo Mirage Sessions #FE Encoressa niin kovasti vetoaa. Toisaalta Switchillä ei tällaiselle pelille ole kauheasti kilpailijoita.

HQ
Tokyo Mirage Sessions #FETokyo Mirage Sessions #FETokyo Mirage Sessions #FETokyo Mirage Sessions #FE
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Oma visuaalinen tyyli, toimivat biisit, tarina ja pelattavuus toimivat hyvin yhdessä, katsaus nuorten julkkisten elämään, lyhyet latausajat
-
Jako pää- ja sivutehtäviin liian selvä, vanhanaikainen luolastosuunnittelu, ei juurikaan uusia ideoita
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Tokyo Mirage Sessions #FEScore

Tokyo Mirage Sessions #FE

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Kun yhteen pussiin laitetaan yhtä sun toista sekaisin ja ravistetaan, tulos voi olla erittäinkin onnistunut. Tokyo Mirage Sessions #FE todistaa tämän.Ladataan seuraavaa sisältöä