Suomi
Gamereactor
artikkelit

Tom Cruisen viisi parasta suoritusta

Hävittäjälentäjästä aina verta imevään vampyyriin saakka.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tom Cruise on niitä näyttelijöitä, jotka pystyvät myymään melkein millaista elokuvaa tahansa. Olen listannut alle Cruisen viisi vaikuttavinta suoritusta.

5. Sademies (1998)

Charlie on rahanahne, itsekäs ja röyhkeä. Roolissaan nuori Cruise osoittaa kykynsä ja on selvää, miksi hän tähdeksi nousi. Hiljakseen elokuvan aikana rahanahneus saa väistyä, ja tilalle astuvat myötätunto, uskollisuus ja rehellisyys. Hieno suoritus.

Tom Cruisen viisi parasta suoritusta

4. Collateral - väärä aika väärä paikka (2004)

Ohjaaja Michael Mann muistetaan sellaisista kuin Ali, Insider, Heat, Miami Vice ja Public Enemies, mutta parhaiten mieleen jää silti kummittelemaan Vincent elokuvassa Collateral. Toki osansa on hyvin kirjoitetulla käsikirjoituksella ja sivuosanäyttelijöillä kärjessään Jamie Foxx. Kuitenkin iso osuus on peräisin Cruisen itsensä suorituksesta. Mahtavaa.

Tämä on mainos:
Tom Cruisen viisi parasta suoritusta

3. Magnolia (1999)

Suru ja katuminen ovat isoja teemoja Paul Thomas Andersonin draamassa Magnolia. Osin elokuva tuntuu aikansa eläneeltä, mutta Cruise on sitä parasta valmentaja Frank T.J. Mackeyna. Pinnalta hänen hahmonsa on itsevarma, mutta taas sisältä niin rikki kuin olla voi. Kaiken takana on viha väkivaltaista isää kohtaan.

Tämä on mainos:
Tom Cruisen viisi parasta suoritusta

2. Viimeinen samurai (2003)

Edward Swick (Legends of the Fall) haki selvästi innoitusta omaan elokuvaansa James Clavellin kirjasta Shogun, ja Viimeinen samurai pohtii inhimilliseltä kannalta Japanin teollistumista ja länsimaista sotavoimaa, ja toisaalta perinteisiä samuraiarvoja. Tom Cruise esittää kapteeni Nathan Algrenia, joka jää samuraiden vangiksi ja vaihtaa lopulta puolta. Henkilöhahmon muuttuminen elokuvan kuluessa on mahtava.

Tom Cruisen viisi parasta suoritusta

1. Veren vangit (1994)

Kun Tom Cruise otti vastaan Lestat-vampyyrin roolin Anne Ricen romaanin elokuvaversiossa, poristiin asiasta paljonkin. Cruisen pestaaminen oli kuitenkin mitä mahtavin päätös. Hän oli mitä mahtavin 1200-vuotiaan vampyyrin roolissaan, ja vastanäyttelijänä oli Brad Pitt monissa kohtauksissa. Tässä on se mitä parhain Tom Cruisen suoritus.

Tom Cruisen viisi parasta suoritusta


Ladataan seuraavaa sisältöä