Suomi
Gamereactor
arviot
Tormentor X Punisher

Tormentor X Punisher

Lahdattavat demonit eivät koskaan lopu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tormentor X Punisherissa ei hienostella kielenkäytöllä. Onneksi rienauksilla on muutakin merkitystä kuin vedota nuorempaan yleisöön, tai kirvoittaa pienimuotoisia verkkoskandaaleja. Yhdessä raskaan heavy metal -muusikin kanssa kielenkäyttö nimittäin virittää tunnelmaan. Se saa tuntemaan osallisuutta siihen vihaan, jota päähenkilöllä on helvetin demoneja kohtaan. Tormentor X Punisheria pystyisi pelaamaan ongelmitta ilman ääntäkin, sillä auditiivisia keinoja edistää peliä ei käytetä. Tosin silloin menettäisi samalla puolet nautinnosta. Demonien kurlutus niiden saadessa nahkansa täyteen reikiä pelaajan toimien seurauksena on tyydyttävää, eikä siitä kannata jäädä paitsi.

Tormentor X Punisher on niin sanottuja "vielä yksi kerta" -pelejä. Kahden tatin ammuskelupeli, jossa kuolee yhdestä osumasta. Ulkonäkönsä puolesta Tormentor X Punisher muistuttaa 90-luvun sarjakuvia välivideoissaan, ja varsinainen pelaaminen näyttää vanhoilta piirretyiltä. Nopeat kuolemat ja yhtä nopeat uudelleensyntymiset eli "respaamiset" rohkaisevat pelaamaan: seuraavalla kerralla voi olla parempi.

Onneksi jokainen demoni kuolee myös yhdestä osumasta. Yksi ase toimii sekä rynnäkkökiväärinä että haulikkona, ja lataus tapahtuu ampumalla toisella tulitustyypillä. Ratkaisu estää silmittömän räiskimisen, ja pakottaa käyttämään kumpaakin tulitustapaa. Rynnäkkökiväärin lippaan loppuessa ase sylkee lyhyen tulipärskeen, joka jää maahan vähäksi aikaa. jonkin ajan kuluttua tätä oppii hyödyntämään osana demonien lahtausta.

Tormentor X PunisherTormentor X PunisherTormentor X Punisher
Tämä on mainos:

The Binding of Isaacin ja muiden roguelike-pelien malliin mukana on joukko pomovastuksia, jotka ilmaantuvat satunnaisessa järjestyksessä. Odotetusti niiden kaataminen vaatii enemmän kuin yhden osuman. Jokaisella on oma heikko kohtansa, joka jää avoimeksi vastahyökkäykselle väistetyn iskun jälkeen. Jotkut pomot muuttavat areenan muotoa, kuten Carrion, joka luo ympärilleen seiniä. Toisaalta esimerkiksi Priestessillä ei tunnu olevan heikkoa kohtaa.

Tormentor X Punisherin tekoäly ei sekään ole älytön. Jokaisella demonilla on ymmärrys häntä itseään ennen kaatuneiden kohtalosta. Näin ollen yhtä ja samaa keinoa ei voi käyttää onnistuneesti kaiken aikaa. Erilaisista konsteista myös palkitaan päivityksillä. Harmillisesti ei ole mitään listaa, josta voisi tarkistaa saatujen parannusten laadun. Ruutu on jatkuvasti täynnä verta, ja isokokoista tekstiä ilmoittaen esimerkiksi TORMENT! ja DEMON!

Kaiken kaikkiaan peli toimii hyvin. Kaiken kaaoksen keskellä ajan kanssa oma pelityyli hahmottuu. Ennen pitkää kaikki pomovastukset kaatuvat, ja sykli alkaa alusta heittäen kaksi pääpahista kerralla kimppuun. Tulostauluja ylös kohoaminen on Tormentor X Punisherin yksi suurimmista motivaattoreista. Tämän enempää syvyyttä ei oikeastaan ole. Score attack -tilan lisäksi varsinaista tarinaa ei ole lainkaan. Erilaisia demoneja on vain kourallinen. Paikallinen moninpeli on onneksi mukana kaverin kanssa pelattavaksi. Lopuksi on mainittava Hard mode, joka nimensä mukaisesti tekee pelistä vaikeamman. Pahikset ovat nopeampia ja ampuvat pidempiä sarjoja, mutta muuten meno ei sanottavasti muutu.

Tormentor x Punisherissa Hotline Miami, Geometry Wars ja Doom tapaavat toisensa. Meno on hauskaa, ja jo muutaman yrityksen jälkeen huomaa edistyvänsä mittavasti. Ilman tarinaa tai muutakaan sanottavaa syvyyttä on mahdollista, ettei Tormentor X Punisher jaksa innostaa kovinkaan kauaa. Toisaalta hinta on asetettu niin alhaiseksi, että peliä voi varauksetta suositella.

Tämä on mainos:
Tormentor X PunisherTormentor X Punisher
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Äänisuunnittelu, yksinkertainen demonien lahtaus, tulostaulut
-
Vain yksi pelimuoto, ei sanottavaa hahmonkehitystä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä