Suomi
Gamereactor
arviot
Total War: Rome II

Total War: Rome II - Caesar in Gaul

Caesarin vanhat ryysyt.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Caesarin retket Galliaan eli pääosin nykyisen Ranskan alueelle esiintyvät historiallisten sotaretkien dokumenteissa varsin usein. Osapuolet olivat valtaisan erilaiset, sillä ns. "barbaarikansoilla" ei ollut suoraa vastinetta Rooman valtakunnan järjestelmälliselle ja tehokkaalle sotakoneistolle legioonineen. Total War: Rome II:n ensimmäinen hieman suurempi lisäosa käsittelee tätä kampanjaa, alueenaan moderni Ranska ja pala Britannian rannikkoa.

Pääpelin valtaisaan kampanjaan verrattuna Gallian sotaretki on huomattavasti nopeampi ja tiiviimpi kokemus. Eri alueita on yhteensä vajaat 20 valloitettavaksi sen hetkisen tunnetun maailman sijaan. Myös vuorojen kestoa on rukattu niin, että pääkampanjan yksi vuoro onkin Galliassa neljä. Tämä näkyy muun muassa vuodenaikojen vaihtelun hidastumisena. Kampanjan uusien osapuolten lisäksi myös emäpeli saa muutaman, lähinnä modernin Ranskan alueella vaikuttaneen kansakunnan lisää.

Total War: Rome II

Pienempi mittakaava näkyy lyhyemmän kampanjan keston lisäksi selkeämpinä tavoitteina voittoa hakiessa. Barbaarit keskittyvät alussa varsin epätoivoiseen puolustussotaan, jossa Rooman lisäksi pitää kantaa huolta myös riitaisista naapureista. Rooma itse Caesar etunenässä taas saa vanhan alun, joka kannattaa hyödyntää aluevalloitusten ja aggressiivisen diplomatian kautta. Pidemmälle edetessä metsäläisten rivit yhdistyvät ja lopullisen iskun antaminen käy huomattavasti ensiaskeleita vaikeammaksi.

Tämä on mainos:

Gallialisärin suurin ongelma on edelleen sen emäpeli. Vaikka osa idioottimaisimmista tekoälyn kämmellyksistä on saatu kuriin (eikä peli kaatuile enää aktiivisesti), se ei kykene antamaan kunnon vastusta ilman epäreiluja tuotantobonuksia ja silkkaa ylivoimaa. Tasaväkisistä lähtökohdista ihmispelaaja älyttää vastustajansa sata-nolla lähes joka kerta, sillä tekoäly ei kykene torjumaan tehokkaasti harhautuksia sivustaan tai pitämään joukkojaan koossa. Muutaman kerran se sentään esitti kohtuullisen uskottavaa piirityksen puolustusta, jossa valtaosa joukoista otti roomalaislegioonalaiseni vastaan fiksusti pullonkaulassa.

Tekninen taso on ennallaan lisäosassakin. Etenkin lähikuvissa tolkuttoman pikkutarkat ukkelit näyttävät uskottavilta niin vanhojen kuin uusienkin yksiköiden kohdalla. Ääninäyttelyä on varsin vähän, mutta se on toteutettu onnistuneesti. Itse Caesarin ääni vaikuttaa juuri niin hyvältä kuin roomalaisen kokeneen kenraalin voisi kuvitella ääntävänkin.

Total War: Rome II - Caesar in Gaulia on tavallaan vaikea moittia pienemmästä skaalasta, koska se on ollut selkeästi lisäosan idea. Kuitenkin kymmenen euron hintaisena olisin odottanut enemmän kuin mitä sillä on nyt tarjota. Kampanja on karsittu versio Rome II:n vastaavasta eikä uusissa osapuolissa tai yksiköissä ole mitään maita mullistavaa. Pienempi mittakaava toimii sinänsä hyvin etenkin kiireiselle toimistotuolikenraalille, mutta historiallisen Alesian taistelun lisäksi anti jää ohkaiseksi.

HQ
Tämä on mainos:
Total War: Rome II
Total War: Rome II
Total War: Rome II
Total War: Rome II
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Tiivis rakenne toimii, Caesar
-
Vähän uutta, emäpelin ongelmat ennallaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Total War: Rome IIScore

Total War: Rome II

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Creative Assembly on tehnyt pitkän uran hieman erilaisten reaaliaikaisten naksuttelupelien parissa. Nyt tie vie jälleen Roomaan.

Total War: Rome II saa uuden kampanjan

Total War: Rome II saa uuden kampanjan

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Sega ja The Creative Assembly ovat paljastaneet uuden kampanjan olevan tulossa peliin Total War: Rome II. Toisin sanoen yli neljä vuotta pelin julkaisun jälkeen. Tarina...Ladataan seuraavaa sisältöä