Suomi
Gamereactor
arviot
Tower of Guns

Tower of Guns

Asetorni pistää pelaajansa taidot todelliseen koetukseen yhä uudestaan ja uudestaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kuinka monta luotia näytölle voi mahtua? Se lienee kysymys, johon Terrible Posture Games ja sen takaa löytyvä Joe Mirabello halusi vastata Tower of Gunsilla. Samaten tämän on täytynyt pohtia, kuinka vaikeaksi peli voi käydä ilman että se lakkaa olemasta hauska.

Tower of Guns testaa pelaajaansa kärsivällisyyttä, kestävyyttä sekä vanhan koulukunnan räiskintärefleksejä. Se on arcade-peli, joka tarjoaa loputtomasti vihollisia sekä yhden ainoan tavoitteen: päästä tornin huipulle. Pelikokemus on varsin tiivis eikä se kehittäjän mukaan kestä kuin tunnin tai pari, jos taitotaso on kohdallaan. Tower of Guns on kuitenkin vaikea, old school -vaikea, Mega Man ja Quake -vaikea. Toisin sanoin, se ei sovi jokaiselle pelaajalle.

Tower of GunsTower of Guns

Nopeaa etenemistä ei kannata odottaa. Ensimmäiset puoli tusinaa pelikertaa jäävät luultavasti kahteen ensimmäiseen tasoon, siis niihin helppoihin. Pelissä kuolee jatkuvasti ja uudet aseet ovat harvassa. Silloinkin kun Tower of Gunsissa saa avattua jotakin uutta, ei meininki mainittavasti helpotu, joten pelaaja joutuu vain puremaan hammasta ja painamaan eteenpäin.

Tämä on mainos:

Onneksi peli luo kentät uusiksi jokaisella kerralla, joten koskaan ei voi tietää mitä vihollisia, huoneita tai pomoja on luvassa. Peli palkitsee nopeat refleksit sekä vanhan koulukunnan taktiikkojen kuten pupuhyppelyn omaksumisen. Henki on silti herkässä, ja mukana täytyy olla myös tuuria jos mielii tornin huipulle.

Miltei kaikki pelissä on Joe Mirabellon kätten työtä, ja Tower of Guns on niin indie-peli että sattuu. Sen upea graafinen tyyli on jostain Borderlandsin ja Ratchet & Clankin välimaastosta. Musiikki taas välittää tunnelmaa hyvin ja pitää tahdin tiukkana. Kenttäsuunnittelu on suoraviivaista, mutta se antaa pelaajalle runsaasti tilaa luotien väistelyyn. Torni on jaettu huoneisiin, joista jokainen tarjoaa uuden haasteen sekä hyvin vähän tilaa rentoutumiselle. Ovet avautuvat, kun niitä ampuu, aivan kuin oikeassa elämässäkin!

Toiminnalle ei anneta juurikaan kontekstia, mutta aina kun pelin aloittaa uudestaan, tarjoaa se uuden käänteen ns. tarinaansa. Joka kerta jonkinlainen kuuluttaja pyytää pelaajaa ampumaan tiensä tornin huipulle. Sitä on vaikea selittää, mutta se tekee Tower of Gunsista paljon hauskempaa pelattavaa.

Tower of GunsTower of GunsTower of Guns
Tämä on mainos:

Hauskuutensa ja haastavuutensa lisäksi peli on kuitenkin hirvittävän turhauttava. Haasteen toistavuus ei sinällään haittaa, mutta etenemisen tunteen puute jyrsii miestä. Peli ei kerro kuinka lähelle huippua pelaaja pääsi, vaan tarjoaa pelkästään statistiikkaa kuolleiden vihollisten määrästä. Näkyvimpänä on kuitenkin aina numero, joka kertoo montako kertaa olet kuollut Tower of Gunsissa, mikä ei ole omiaan motivoimaan ketään.

Kunnioitan kehittäjiä, jotka jättävät suuret studiot taakseen tehdäkseen omaa juttuaan ja taistelevat taloudellisten ongelmien kanssa julkaistaakseen unelmiensa pelin. Nostan hattuani Joe Mirabellolle tämän saavutuksesta Tower of Gunsin kanssa, mutten kuitenkaan usko pelaavani sitä enää paljoa. Kiduttava vaikeustaso ei vain ole kaikkien juttu.

HQ
Tower of Guns
Tower of Guns
Tower of Guns
Tower of Guns
Tower of Guns
Tower of Guns
Tower of Guns
Tower of Guns
Tower of Guns
Tower of Guns
Tower of Guns
Tower of Guns
Tower of Guns
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hauska pienissä paloissa, kiva soundtrack, humoristinen
-
Käy toistavaksi, tuskastuttavan hankala, hidasta etenemistä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Tower of GunsScore

Tower of Guns

ARVIO. Kirjoittaja Adrian Berg

Asetorni pistää pelaajansa taidot todelliseen koetukseen yhä uudestaan ja uudestaan.

0
GRTV: "Binding of Isaac kohtaa Quaken"

GRTV: "Binding of Isaac kohtaa Quaken"

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Terrible Posture Gamesin Joe Mirabello kertoi Gillenille lupaavasta Tower of Guns -indiepelistä. Se on Mirabellon mukaan roguelikea muistuttava räiskintä, joka on kuin The Binding of Isaacin ja Quaken sekoitus.Ladataan seuraavaa sisältöä