Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Transformers: War for Cybertron Trilogy - Earthrise

Transformers: War for Cybertron Trilogy - Earthrise (Netflix)

Netflixin Transformers-animaation toinen osuus alkaa hitaasti, mutta paranee edetessään

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Suoratoistopalvelu Netflixin animesarja Transformers: War for Cybertron Trilogy - Earthrise on se toinen osuus kaikkiaan kolmeen kauteen jaetusta suuremmasta tarinasta. Jokaisessa osuudessa on kuusi noin 25-minuuttista jaksoa, joten kaikkiaan jaksoja on tulossa 18 kappaletta. Se aiempi on lisänimeltään Siege, ja viimeinen kolmas Kingdom. Sarja alkaa toisellakin osuudellaan hieman hitaasti, mutta paranee selvästi edetessään.

Decepticonien ja autobottien sota Cybertronin tulevaisuudesta jatkuu. Kumpikin ryhmittymä haluaa periaatteessa samaa asiaa, mutta hyvin erilaisilla keinoilla. Erilaisia nimiä ja käsitteitä vilisee sellaista tahtia, että kaltaiseni satunnainen Transformers-elokuvien ja -TV-sarjojen katselija ei aina pysy kärryillä tapahtumissa. Tarinan pääsuunta on kuitenkin varsin selvä, sillä kamppailu liikkuu koko ajan avaruudessa kohti Maata.

Transformers: War for Cybertron Trilogy - EarthriseTransformers: War for Cybertron Trilogy - Earthrise
Tämä on mainos:

Ehkä mielenkiintoisinta koko Earthrise-osuudessa on se, miten erilaiset ja vastakkaiset persoonat decepticonien johtajasta Megatronista, ja toisaalta autobottien johtajasta Optimus Primesta, luodaan. Molempia ohjaa tietynlainen arvomaailma, josta kumpikaan ei aio tinkiä tuumaakaan. Konflikti on väistämätön, koska keinot samaan tavoitteeseen pääsemiseksi ovat tyystin vastakkaiset. Tämä ristiriita on se, jonka ansiosta Earthrise kantaa loppuun asti myös sellaiselle katsojalle, jolle Transformers ei ole henki ja elämä.

Ensimmäisessä Siege-osuudessa en muista asiaa huomanneeni, mutta tässä toisessa Earthrisessa sitä ei voi olla noteeraamatta: dialogi on kökköä. Henkilöhahmot eivät tunnu keskustelevan toistensa kanssa luontevasti, vaan kaikki julistavat toisilleen (ja katsojalle) saarnamaisesti sanomaansa. Kyse on kirjallisesti laaditusta paatoksesta, joka harmillisesti välittyy lopputuloksessa saakka.

Transformers: War for Cybertron Trilogy - EarthriseTransformers: War for Cybertron Trilogy - Earthrise

Earthrise-osuus on kaikeksi onneksi helposti katsottava, ja kuusi jaksoa töllöttää läpi varsin nopeasti ja vaivattomasti. Teknisesti toteutus on edellisen Siegen kaltaisesti hyvää ja värikästä. Isokokoiset robotit liikkuvat ehkä hieman liian ihmismäisesti ja sulavasti, mutta muuten sarja on toteutettu uskottavasti. Tai no... niin uskottavasti kuin nyt jättimäisten itsestään tietoisten robottien keskinäistä sotimista voi uskottavasti esittää.

Tämä on mainos:

Siege ja Earthrise ovat nyt linjoilla, ja jäljellä on se kolmikon päättävä Kingdom. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, saadaan se Netflixiin myöhemmin keväällä 2021.

Transformers: War for Cybertron Trilogy - EarthriseTransformers: War for Cybertron Trilogy - Earthrise
Transformers: War for Cybertron Trilogy - EarthriseTransformers: War for Cybertron Trilogy - Earthrise
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä