Trine 2 on kuin nykyaikaistettu versio 90-luvun klassikosta Lost Vikingsistä. Pelaaja saa ohjastettavakseen kolme sankaria: velhon, rosvon ja soturin. Jokaisella hahmolla on omat erikoisominaisuutensa. Velho pystyy esimerkiksi loihtimaan laatikoista tyhjästä ja leijuttamaan hirviöitä ansoihin, kun taas varasneiti heilahtaa köyden varassa kuin Tarzan konsanaan ja niittaa vihulaisia jousellaan. Soturi puolestaan antaa miekan jakaa oikeutta. Eteen tulevat ongelmat vaativat yleensä lähes kaikkien kolmen saumatonta yhteistyötä, mikä kutittelee aivosoluja mukavasti.
Wii U -version pääpeli on samanlainen kuin aiemmatkin versiot, mutta kylkiäiseksi on ympätty joitakin ekstroja - etunenässä PC:ltä tuttu Goblin Menace -lisäosa. Seikkailussa on siis mittaa ja kerättäviä salaisuuksia piisaa. Läpipeluun jälkeen uutta löydettävää jää tosin varsin vähän, mutta paketin hintaan nähden tämäkään ei kovin paljoa haittaa.
Suurimpana eroavaisuutena on Wii U:n oma täppäriohjain. Sen lisäksi, että peliä voi näppärästi pelata suoraan Gamepadin ruudulta (samalla kun televisiossa pyörii jotain muuta), osa kontrolleista on myös käytettävissä kosketusnäytöllä. Kaikki velhon toiminnot on hoidettavissa sormenpäillä, samaten hahmon vaihtaminen. Jos näytön hipellys ei nappaa, kaikki toiminnot löytyvät myös perinteisesti nappien ja ohjaintikkujen takaa.
Ulkoisesti Trine 2 on vähintäänkin yhtä herkullinen kuin aiemminkin, ellei peräti piirun parempi. Väriloistossa ei säästellä ja yksityiskohtia piisaa. Vakioasetuksilla peliruutu on tosin liiankin kirkas, mikä johtaa värien haalistumiseen, mutta tämä ongelma on korjattavissa valikkoruutujen kautta. Padillä pelaaminen on aivan yhtä luontevaa kuin aiemminkin, eikä ohjauksesta moitittavaa löydy. Visuaalisen loiston ja erinomaisen ohjauksen lisäksi myös pelin huikea ääniraita on entisellään, mainiolla ääninäyttelyllä säestettynä.
Moninpeli hoituu hienosti niin samalla koneella kuin netinkin yli. Pelin verkkosysteemi vaikuttaisi pikakokeilulla toimivalta ja peleihin liittyminen on jouhevaa. Samalla ruudulla toisille pelaajalle kannattaa suosiolla lyödä kouraan joko Wii U:n oma Pro-ohjain tai edellisen sukupolven mainio Classic-padi. Velholla pelaavan valintana on sen sijaan Nunchaku + Wiimote -yhdistelmä, jolla ruudun manipuolointi on ilahduttavan luontevaa.
Trine 2 on yhä kotimaisten pelien kärkinimiä, ja mikäli peliä ei ole vielä kokeillut, kannattaa se ehdottomasti kokea vaikkapa sitten Wii U:lla. Peli ei ole kärsinyt käännöksestä pätkääkään, ja teräväpiirtona sulavasti pyörivä teos on myös omiaan näyttämään, mihin Wii U jo tässä vaiheessa pystyy.
Trine 2: Director's Cut on ladattavissa eShopista 13,49 eurolla vuoden loppuun asti. Tämän jälkeen hinta on 16,99 euroa.