Suomi
Gamereactor
arviot
Tumble

Tumble

PlayStation Movella pelattava Tumble vaatii tiukkaa käsikoordinaatiota ja järkkymätöntä hermojen hallintaa. Ladattava palikkapeli kärsii lähinnä kliinisyydestä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Hauskan palikkapelin tekeminen videopeliksi Jengan tai Kaatuvan tornin tapaan ei ole helppo toimenpide. Vasta Wiin käynnistämän liikeohjausbuumin siivellä koko lajityyppiin on tullut jotain tolkkua. Wiillä lajityyppiä mainiosti herätellyt Boom Blox saa nyt seuraa, kun liikeohjaukseen mukaan tullut Sony koettaa päästä palikoille PlayStation Movelle suunnitellun Tumblen kanssa.

Yksinkertaisen lineaarisen rakenteen takaa löytyy muutama eri pelimuoto. Erikokoisia ja -pintaisia palikoita joko kasataan mahdollisimman korkeaksi torniksi, yritetään mahduttaa samalle tasolle mahdollisimman monta tai räjäytetään tornista mahdollisimman laajalle alueelle pisteiden toivossa. Lisäksi mukana on lasersäteen tähtäilyä heijastavien palikoiden kautta.

Move-ohjaus toimii hyvin, ja viimeisen palikan kaataessa koko hökötyksen pelaaja voi syyttää lähinnä omia näppejään. Pelaaminen ei pysähdy yhteen haastavaan kenttään heti ensimetreillä, sillä eteenpäin pääsemiseen vaadittava pronssimitali on helppo saavuttaa. Kultataso onkin sitten jo toinen juttu. Monet kentät vaativat optimaaliseen suoritukseen erittäin vakaata kättä ja jäisiä hermoja. Tahti on muutenkin rauhallinen, mikä on mukava poikkeus syksyn ADHD-toimintaspektaakkelien sumassa.

Pelin suurin kompatuskivi onkin sen kliinisyys. Reilusti pöhkö Boom Blox oli persoonallinen, mutta haltsasi samalla pelitekniikan paremmin. Tumble on ilmeensä puolesta kuin valtiovirastolle tehty normimittainen versio edeltäjästään. Se on joka tapauksessa Moven julkaisupelien parhaimmistoa, ja tarjoaa pitkäkestoisen vaihtoehdon mini- ja urheilupelien viidakossa niin yksin- kuin moninpelaajallekin.

Tumble
Tämä on mainos:
Tumble
Tumble
Tumble
Tumble
Tämä on mainos:
Tumble
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Tekniikka toimii, paljon pelattavaa
-
Kliininen ulkoasu, persoonaton äänimaailma
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
TumbleScore

Tumble

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

PlayStation Movella pelattava Tumble vaatii tiukkaa käsikoordinaatiota ja järkkymätöntä hermojen hallintaa.Ladataan seuraavaa sisältöä