Suomi
Gamereactor
laitearviot

Turtle Beach Elite Atlas

Vaatimattomasti muotoillut pätevä luurit

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Heti laatikkoa avatessa on selvää, ettei Turtle Beach Elite Atlaksessa ole mitään ylimääräistä. Ei vilkkuvia valoja, ei kummallisia muotoja tai muutakaan sen sellaista. Tämä on kuulokemikrofoni ja sillä siisti. Luurit ovat mustat lukuun ottamatta pään yli menevää osaa, joka on tumman harmaata metallia. Ulkonäkö antaa olettaa, että suurin osa huomiosta on mennyt äänenlaatuun ja käyttömukavuuteen eikä visuaaliseen näyttävyyteen. Ulkoinen yksinkertaisuus ei tietenkään ole huono asia. Turtle Beach Elite Atlas sopii sellaiselle käyttäjälle, joka ei koe tarpeelliseksi mainostaa kuulokevalintaansa heti ensivilkaisulla.

HQ

Luurit ovat tukevaa tekoa sitä eri suuntiin taivutellessa, ja muovisesta ulkonäöstä huolimatta kokonaisuutta pitää kasassa metallinen runko. Päätä vasten tuleva pehmusteosa tuntuu erittäin miellyttävältä käytössä, eivätkä ne edes aiheuta pään hikoamista. Pehmuste on kiinni magneetilla, joten ne on helppo tarvittaessa poistaa ja puhdistaa. Niin ikään silmälaseja käyttävät on muistettu käyttömukavuudessa.

Turtle Beach Elite Atlas

Hintaa on alle 100 euroa, joten huippuluokan äänenlaatua ei kannata odottaa. Silti on sanottava, ettei Elite Atlas kuulosta myöskään huonolta. Suuret 50 mm neodymium-magneetit takaavat hyvän äänen hyvällä balanssilla myös alemmilla taajuuksilla. Korkeat ja matalat äänet loistavat, mutta keskiäänissä on selvästi hankaluuksia. Tämä on kuitenkin odotettavissa moisen hintaluokan tuotteessa. Treble on pehmeä. Pitemmän ajan musiikkia kuunnellessani huomasin kuitenkin jatkuvasti pieniä ongelmia äänessä. Sama ei kuitenkaan päde silloin, kun käyttää luureja pelatessaan.

Turtle Beach Elite Atlas on hyvä ja harkitsemisen arvoinen vaihtoehto uusia luureja tarvitsevalle. Käyttö on miellyttävää, ja ääni on ihan hyvä. Mikrofoni ajaa asiansa, ja punottu kaapeli äänenvoimakkuuden säätöjen kera ja mykistysnappi toimivat kuten pitääkin. Muotoilunsa osalta Elite Atlas ei huomiota kerää, mutta valinta on tehty selvästi täysin tietoisesti. Toisin sanoen Turtle Beach Elite Atlas on hintansa arvoinen tuote.

Tämä on mainos:
Turtle Beach Elite Atlas
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Miellyttävä käyttää, tasapainoinen ääni, hyvä mikrofoni, mukava hinta
-
Ei kovinkaan hyvä musiikin kuunteluun, vaatimaton ulkonäkö
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä