Suomi
Gamereactor
laitearviot

Turtle Beach Impact 700 -pelinäppäimistö

Pienten intohimojen näppäimistö.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pelikuulokkeistaan tuttu valmistaja Turtle Beach päätti taannoin siirtyä myös muun laitteiston puolelle. Ensimmäisenä tästä linjauksesta Gamereactorin toimitukseen saapui näppäimistö, jolla tämäkin arvio on kirjoitettu.

HQ

Perinteisesti paketoidun näppäimistön lisäksi mukaan on pistetty näppäinhattujen irrottamiseen tarkoitettu työkalu ja muutama vaihtoehtoinen nappi esimerkiksi WASD- ja Windows -palikoita korvaamaan. Näppäimistöstä itsestään lähtee melkoisen paksu kaapeli tietokoneeseen, sillä sen sisällä kulkee audio- ja USB-piuhakaksikko. Ensimmäistä tarvitaan esimerkiksi kuulokkeita ja mikkiä varten näppäimistön takaosasta löytyviin liittimiin ja jälkimmäisiä USB-hubitoiminnallisuuden ja valaistuksen käyttöönottoon. Punaisena hehkuvat näppäinhatut näkyvät selkeästi jo matalimmallakin asetuksella. Kirkkain kamppailee pimeässä huoneessa jo monitorinkin kanssa silmän huomiosta.

Turtle Beach on valinnut Impactiinsa tutut ja turvalliset Cherry MX Brown -kytkimet. Ne ovat Cherryn hiljaisempaa mallistoa, antaen kuitenkin taktiilin palautteen näppäimen painalluksesta. Ero perinteisiin kalvonäppäimiin on selkeä molemmissa osa-alueissa. Pelaajat arvostavat usein selkeää painallusta ja hieman normaalia pidempää näppäimen liikerataa, ja Cherry MX Brown toimii monilla hyvänä "perusmallina" mekaaniseen näppäimistöön siirryttäessä. Allekirjoittanut koki näppäintuntuman hyväksi, muttei mitenkään poikkeukselliseksi muihin vastaavia kytkimiä käyttäviin verrattuna.

Turtle Beach Impact 700

Näppäinhattujen päällinen on hieman nahkea kosketukselle, mikä parantaa aavistuksen verran tuntumaa mutta voi joistakin tuntua epämiellyttävältä. Näppäimistöä on myyntitekstin mukaan vahvistettu teräksellä, mutta itse en kokenut sen tuovan kirjoitus- tai käyttökokemukseen juurikaan lisäarvoa. Näppäimistöä kun harvemmin joutuu käyttämään kättä pidempänä ei-virtuaalisessa tilanteessa. Monen näppäimen pohjaan painaminen onnistuu myös, kiitos Anti-ghosting ja N-key rollover -ominaisuuksien. Näppäimistö ei siis mene jumiin, vaikka kolme kaveria olisi ahtautunut pelaamaan samalle lankulle.

Tämä on mainos:

Impact 700:sta on vaikea lähteä hakemaan selkeitä hyvä tai huonoja puolia. Turtle Beach on pelannut niin muotoilun, kytkinten kuin ominaisuuksienkin puolesta selkeästi varman päälle, eikä missään ole lähdetty keulimaan joidenkin laitevalmistajien tavoin. Kirjoitustuntuma on hyvä mekaanisten näppäimistöjen korkeuteen ja klikkauksiin tykästyneille. Henkilökohtaisesti suosin Xtrafy:n näppäimistön hieman täsmällisempää painallustuntumaa vielä enemmän.

Turtle Beach Impact 700:n suurin kompastuskivi lienee sen korkeahko, noin 170 euron, hinta sen ominaisuuksiin nähden. Mekaanisia ja taustavalaistuja näppäimistöjä saa karvan verran yli 100 eurolla samanlaisessa paketissa, eikä USB-hubista ja brändistä tekisi välttämättä mieli pulttaa yli viittäkymppiä lisähintaa. Jos kuitenkin päädyt Impact 700:n hommaamaan, saat sijoituksen vastineeksi pätevän, turhanpäiväisyydet karsineen näppäimistön toivottavasti moniksi vuosiksi eteenpäin.

Turtle Beach Impact 700
Turtle Beach Impact 700Turtle Beach Impact 700
Tämä on mainos:
Turtle Beach Impact 700
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Ei ylimääräisiä krumeluureja, hyvä tuntuma
-
Kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä