Suomi
Gamereactor
laitearviot

Turtle Beach XP SEVEN -pelikuulokkeet

Testissä peliammattiluurit vaativaan käyttöön.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Turtle Beach XP SEVEN -kuulokkeita on odotettu jo tovi. MLG-peliliigan virallisina kuulokkeina ne on suunnattu selkeästi ammatikseen pelaaville tai siihen statukseen pyrkiville. SEVENin lippulaivaversio toimii PC:n ja Macin lisäksi Xbox 360:llä ja PS3:lla, mikä on kiitettävä suoritus tämän hintaluokan kuulokkeita hommatessa.

HQ

Kuulokkeiden mukana laadukkaassa pakkauksessa tulee hipaisunäppäimin varustettu ACU-hallintapalikka ja konsoleihin liittämistä varten toinen liitäntäloota. ACU itse on isoa lepsua volyymisäädintä lukuun ottamatta jämäkän oloinen kapistus, ja hipaisunäppäimiinkin tottuu yllättävän pian. Sen sijaan vyöklipsun olemassa olon laitteen alaosassa kyseenalaistaisin, sillä kokonaisuus on liikkuvalle ihmiselle ACU:n ja kuulokkeiden kanssa turhan suuri. Kuppien ulkopaneelin voi myös vaihtaa mieleisekseen, jahka erikseen myytäviä paneeleita tulee tarjolle.

SEVENin kuulokeosio on jopa hieman liian jämäkkää tekoa ainakin kaltaiselleni isopäiselle herrasmiehelle. Hyvästä kuppikoosta huolimatta kuulokkeet painavat niin lujaa päähän kiinni, että pitkiä pelisessiota on vaikea pelata. Ongelma vähenee käytön ja pannan löystymisen myötä hieman, mutta vapaammin istuviin kuulokkeisiin verrattuna korvat kipeytyvät etenkin silmälaseja käyttävillä nopeammin. Turnauksissa ja muissa meluisissa ympäristöissä pelaavalle tiukka ote lienee hyvin perusteltu suunnitteluvalinta.

Turtle Beach XP SEVEN

Mikrofonin laatu on hyvä, muttei erinomainen, ja sen saa tarvittaessa napattua irti kuulokkeista. Äänenlaatu kuulokkeissa on rauhallinen ja oletusarvoisesti hieman keskiäänipainotteinen mutta muuten laadukas. Bassot toistuvat tarvittavalla voimalla puuroutumatta eivätkä diskantit raasta korvia missään vaiheessa.

Tämä on mainos:

Tilaääni on hyvä, eivätkä luurit yritä feikata 7.1-ääntä, jota on ylipäätänsä vaikea erottaa 5.1-äänestä luurit korvilla. Todellinen harrastaja saa paketista vielä enemmän irti, sillä ACU:n tarjoamat lennosta säädettävät ääniprofiilit yhdessä järkyttävän kattavat editorin kanssa takaavat, että äänimaailman saa muokattua tasan itselleen sopivaksi. Kahdeksan pikavalintapaikkaa mahdollistaa profiilien vaihdon lennosta. Myös oman puheäänen ominaisuuksia voi muuttaa joko selkeämmäksi tai pöljemmäksi tilaisuuden mukaan.

Kun kaupan tiskiin latoo lähemmäs 300 euroa kuulokkeista, on oikeus odottaa priimaa kaikilla osa-alueilla. ACU ja muokkausmahdollisuudet ovat pikku detaileja lukuun ottamatta huippuluokkaa, mutta itse luureilta odotin enemmän etenkin istuvuuden osalta. Pienemmällä kuupalla varustettua asia tuskin häiritsee, mutta istuvuus kannattaa varmistaa ennen ostopäätöstä. Kohdeyleisölle eli turnauspelaajille melua hyvin eristävät, puristavat ja erittäin muokattavat sopivat, joten arvion kokonaispisteisiin voi helposti laittaa yhden pojon lisää. Kotona pelaava pärjää todennäköisesti kertaluokkaa edullisemmalla kokoonpanolla, jonka käyttömukavuus pitkissä sessiossa menee äänieristyksen edelle.

Turtle Beach XP SEVENTurtle Beach XP SEVEN
Turtle Beach XP SEVEN
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
ACU, muokkausmahdollisuudet, tasapainoinen ääni
-
Kallis, istuvuus isopäiselle
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä