Suomi
Gamereactor
lifestyle

Tutkijat ovat esittäneet ehdotuksen uudesta 12 miljardin punnan supertörmäyttimestä

Koska Large Hadron Collider ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi suuri vastaamaan maailmankaikkeuden suurimpiin kysymyksiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Siitä lähtien, kun kvanttivallankumous ravisteli fysiikan maailmaa ytimeen asti, tiedemiehet ovat vaatineet vastauksia maailmankaikkeuden suurimpiin ja hämmentävimpiin kysymyksiin. Yksi tällainen kysymys liittyy siihen, mistä maailmankaikkeus todella koostuu, sillä viimeaikaiset tutkimukset ovat ehdottaneet, että jopa 95% aineesta sisältää teoretisoitua ja salaperäistä pimeää ainetta ja energiaa, ja tuntemamme ja ymmärtämämme aine muodostaa vain 5% maailmankaikkeudesta. Viimeaikaisen kehityksen myötä (kuten Higgs Boson -hiukkasen löytäminen vuonna 2012) tutkijat pyrkivät murtamaan maailmankaikkeuden auki kuin pähkinä käyttämällä ehdotettua ja paljon suurempaa supertörmäytintä. #10 BBC Newsin mukaan tämän uuden törmäyttimen sanotaan olevan noin kolme kertaa suurempi kuin nykyinen CERNin rahoittama, Large Hadron Collider (LHC), ja olettaen, että ehdotus on vihreä, rakentaminen maksaisi noin 12 miljardia puntaa. Rahoitus tulisi mailta, jotka muodostavat CERNin, joka tunnetaan myös nimellä European Organization for Nuclear Research, ja tätä uutta konetta kutsuttaisiin nimellä Future Circular Collider (FCC).

FCC pyrkii rakentamaan jälleen Keski-Eurooppaan, lähelle LHC: tä, ja sen kokonaispituus on 56.5 mailia Sveitsissä ja Ranskassa. Tavoitteena on käyttää konetta pimeän aineen ja energian löytämiseen ja siten luoda täydellisempi teoria maailmankaikkeuden toiminnasta.

Tutkijat ovat esittäneet ehdotuksen uudesta 12 miljardin punnan supertörmäyttimestä
Tämä on mainos:


Ladataan seuraavaa sisältöä