Suomi
Gamereactor
lifestyle

Tutkijat ovat havainneet iskuaaltoja törmäävistä mustista aukoista

Ah, jos kaukaisen avaruuden ylivoimaiset kauhut eivät muistuttaisi minua siitä, että olen elossa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kahden jättiläismäisen mustan aukon uskotaan kiertyvän toisiinsa yhdistäen kaksi kaukaista galaksia kaukana avaruudessa. Vaikka he ovat niin kaukana maasta, tutkijat uskovat saaneensa shokkiaaltoja törmäysilmiöstä.

Tämä saattaa olla ensimmäinen suora todiste siitä, että mustat aukot voivat vaikuttaa aikaan ja tilaan. Tutkijat uskovat, että näin galaksit kasvavat ja että samanlaisia prosesseja tapahtuu kaikkialla maailmankaikkeudessa.

Professori Michael Kramer Bonnin radiotähtitieteen Max Planck -instituutista kertoi BBC: lle, että tämä löytö "voisi kertoa meille, onko Einsteinin painovoimateoria väärä; se voi kertoa meille mitä pimeä aine ja pimeä energia, salaperäinen aine, joka muodostaa suurimman osan maailmankaikkeudesta, todella on; ja se voisi antaa meille uuden ikkunan uusiin fysiikan teorioihin."
On olemassa teorioita, joiden mukaan mustia aukkoja on kaikkien galaksien ytimessä, mutta sitä ei ole vielä todistettu. Havainnot näistä törmäävistä mustista aukoista tehtiin tutkimalla kuolleiden tähtien signaaleja, jotka lähettävät signaaleja tarkoin väliajoin. Näkemällä nämä aikavälit vääristyneinä tutkijat pystyivät selvittämään, että mustat aukot vääristivät aikaa.

Tutkijat ovat havainneet iskuaaltoja törmäävistä mustista aukoista
Tämä on mainos:


Ladataan seuraavaa sisältöä