Suomi
Gamereactor
lifestyle

Tutkijat ovat saattaneet selvittää, miksi marsilaisia ei ole olemassa

Marsin ydintä ympäröivä sula kerros voisi estää vieraan elämän olemassaolon siellä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Me kaikki tiedämme, että elämää todennäköisesti ylläpidettiin Marsissa jossain vaiheessa historiaa. Tai ainakin punaisella planeetalla oli kerran vettä. Mutta ihmiset ihmettelevät edelleen jopa planeetan elämän kaavalla, miksi siellä ei ole merkkejä marsilaisista.

Uusi artikkeli Nature-lehdessä ( Sky Newsin kautta) näyttää osoittavan, miksi emme ehkä näe marsilaisia ympärillämme. Marsista saadut tiedot paljastavat, että Marsin vaipan ja ytimen väliin löydettiin ohut kerros sulaa silikaattia - kiviä muodostavia mineraaleja, jotka muodostavat Marsin ja maan kuoren ja vaipan.

Marsin ytimen arvioitiin siksi olevan tiheämpi ja pienempi kuin aiemmat arviot, sulan kerroksen toimiessa eräänlaisena "eristävänä peitteenä", estäen Marsia saamasta magneettikenttää ympärilleen, mikä tekee siitä haavoittuvan ankarille aurinkotuulille. Nämä voivat poistaa veden pinnaltaan, mikä tekee elämästä mahdotonta planeetalla.

Teoriat todennäköisesti edelleen vallitsevat joistakin marsilaisista, jotka asuvat syvällä maan alla, mutta tämä näyttää melko ratkaisevalta siitä, miksi marsilaisia ei ole olemassa.

Tämä on mainos:
Tutkijat ovat saattaneet selvittää, miksi marsilaisia ei ole olemassa


Ladataan seuraavaa sisältöä