Suomi
Gamereactor
lifestyle

Tutkimuksen mukaan 57% kaikesta verkkotekstistä on tekoälyn tuottamaa

Tekoäly on niin hallitseva verkossa, että se saattaa tuhota itsensä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kun se kukoisti vuonna 2023, se hallitsee edelleen Internetiä ja sen ympärillä käytäviä keskusteluja vuonna 2024. Aivan oikein, puhumme jälleen tekoälystä. Sen sijaan, että avaisimme matopurkkeja sen käytöstä taiteessa tai ajatuksesta, että se vie ihmisten työpaikat, tarkastelemme tänään, kuinka se itse asiassa huijaa itseään olemalla liian hallitseva Internetissä.

Amazon Web Services -tutkijoiden ryhmän (kiitos, Forbes) tutkimuksen mukaan noin 57% kaikesta verkkopohjaisesta tekstistä on joko tekoälyn luomaa tai se on ajettu tekoälyalgoritmin läpi ennen lähettämistä. Koska siellä on niin paljon tekoälyn tuottamaa kaltevuutta, pelätään, että se voi tappaa Internetin ja itsensä.

Kun tekoäly seuloo Internetistä lisää tietoja, tutkijat ovat havainneet, että se päätyy poimimaan muuta tekoälyn luomaa sisältöä ja perustamaan oman tutkimuksensa siihen ikään kuin se olisi tosiasia. Tämä voi johtaa siihen, että paljon todellisia tosiasioita menetetään, koska tekoäly usein romuttaa vähemmän tunnettuja tietoja siitä, mitä levitetään eniten. Tämä johtaa mallin romahtamiseen, jolloin tekoäly ruokkii omaa synteettistä dataansa niin paljon, että se menettää otteen todellisuudesta, kierrättää omaa dataansa ja luottaa vain siihen. Tekoälyn oman tulevaisuuden varmistamiseksi meidän on ehkä säilytettävä internetissä joukko muuta kuin tekoälysisältöä, jotta se voi käyttää sitä.

Tutkimuksen mukaan 57% kaikesta verkkotekstistä on tekoälyn tuottamaa
Tämä on mainos:


Ladataan seuraavaa sisältöä