Suomi
Gamereactor
arviot
Twilight Path

Twilight Path

Persoonallista pulmailua taianomaisessa maailmassa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kun sain vihiä Charm Gamesin uudesta projektista, olin enemmän kuin innoissani, sillä puljun edellinen peli, FORM (2020) kuuluu vuoden 2020 parhaisiin VR-kokemuksiin. Twilight Pathissa on jätetty avaruusteknologiat taakse ja pelaaja pääsee osaksi mystistä taian maailmaa, jossa kuitenkin pulmailua riittää.

Twilight Pathin konsepti on varsin samanlainen kuin FORMissa. Pelaaja liikkuu teleportaten pisteestä toiseen, ja ratkaistavana on erinäisiä pulmia. Lähinnä fyysisistä ja mekaanisista ongelmista muodostuvat tilanteet tulevat erilaisten koneistojen muodossa, joita pelaajan pitää käynnistellä eteenpäin päästäkseen.

Twilight PathTwilight PathTwilight Path

Vaikka peli ei liiaksi selittele itseään, pääsee siitä perille varsin helposti. Käsien paikkaa toimittavilla Move-ohjaimilla pelaaja voi esimerkiksi pyöritellä tavaroita, painella nappeja ja vedellä erilaisia vipuja taian nimissä. Pientä kummastusta herättää erillinen ilmaan piirrettävä taikamerkki, minkä tehtyä pelaaja voi muun muassa vetää luokseen esineitä. Muutamalla ensimmäisellä kerralla taian tekeminen on vielä hienoa puuhaa, mutta kun siitä tulee yksi eniten tehtävistä tempuista, merkitys vesittyy ja sitä toivoisi, että tavaroita voisi vetää luokseen ilman jatkuvaa saman liikkeen tekemistä.

Käsillä touhuaminen on pääsääntöisesti sujuvaa. Muutamat pienempää näperrystä vaativat temput kärsivät hiukan PSVR:n tarkkuuden puutteesta, mutta yleisesti homma sujuu moitteetta. Pulmat ovat lähinnä hyvin suoraviivaisia, ja Twilight Pathin tarkoituksena onkin oikeastaan fiilistellä miellyttävissä taikatunnelmissa. Ohjeiden puutteen takia muutamaa pulmaa joutuu pohtimaan turhautumisen kulmille. Tällöin ratkaisu ei odotetusti tuo onnistumisen tunnetta vaan jättää olon hiukan tyhmäksi. Muuten kaikessa rauhassa pohdittavien pulmien ja yleisen tunnelmoinnin rikkoo lopun niin sanottu pomotaistelu, jossa pelaajan pitää ratkaista pulmia kiireellä kelloa vastaan. Vaikka pulmat ovat varsin selkeitä, pelin tunnelma muuttuu selvästi ja tilanne tuntuu väkisin väännetyltä lopetukselta.

Tämä on mainos:
Twilight PathTwilight PathTwilight Path

Twilight Path on graafisesti oikein näyttävä. Värikylläinen maailma piirtyy virtuaalikakkuloihin taianomaisena kaikkine yksityiskohtineen. Ilmaan piirrettävät taiat suihkivat kipinöitä ja tekstuuripinnat ovat tarkkoja. Varsinkin pelin loppupuolen luolastossa olevat massiiviset kivipatsaat tekevät vaikutuksen. Vahvaa tunnelmaa laskee ainoastaan pelin outo väribugi pelin sulkemisen tuloksena. Maailmasta katoaa yksi perusväreistä maalaten yleisnäkymän häiritsevän punaiseksi. Tämä bugi pysyi tallennuksessani, vaikka käynnistin pelin lisäksi Playstationinkin uudestaan. Ainoastaan edetessäni bugin kanssa pelin seuraavaan lukuun värit palasivat takaisin kaikessa loistossaan. Playstation 4 Pro'n tehot varmaankin auttavat pitämään tekstuurit tarkkoina, mutta myös latausajat pysyvät maltillisina.

Charm Games osaa korostaa Twilight Pathin miellyttävää tunnelmaa hienosti äänillä. Pelin maltillinen ja pehmeä äänimaailma istuu taianomaiseen virtuaalikokemukseen saumattomasti. Taikojen aikaansaamat suhinat, vanhojen koneistojen naksutukset ja eloisan maailman moniulotteinen ääniympäristö on erittäin miellyttävän kuuloista kautta linjan. Tähän yhdistettynä tunteikkaan musiikin sielukkaat sävelet kohottavat taianomaista kokemusta entisestään.

Twilight Path jatkaa Charm Gamesin persoonallisten ja laadukkaiden virtuaalipulmailujen linjaa onnistuneesti. Pienimuotoisten ja fyysisten ongelmien ratkominen näyttävässä taikamaailmassa on erittäin tunnelmallinen kokemus. Toki peli on monella tapaa tekijöiden edellisen pelin FORMin kaltainen, mutta koen sen pelkästään positiivisena asiana. Muutamat bugit ja turhan oloiset design-ratkaisut laskevat hieman kokonaispisteitä, mutta olisin kyllä mielelläni jatkanut peliä huomattavasti pidempäänkin. Läpäisyssä kun kestää vain vähän yli tunti.

Tämä on mainos:
Twilight PathTwilight PathTwilight PathTwilight Path
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Omaperäiset pulmat, miellyttävä tunnelma, audiovisuaalinen ulosanti
-
Muutamat bugit ja epätarkkuudet, pomotaisto, saman taian jatkuva uudelleen tekeminen, liian lyhyt
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä