Suomi
Gamereactor
lifestyle

Twitterin valintamerkkikiista voi päätyä oikeuteen

Osoittautuu, että sinisten sekkien määrittäminen tileille, jotka eivät halua niitä, voi olla laitonta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tämän vuoden huhtikuun 20. päivä osoittautui monumentaaliseksi päiväksi Twitterin käyttäjille, sillä silloin Elon Muskin suunnitelma poistaa siniset punkit kaikilta tileiltä, jotka eivät olleet Twitter Blue -tilaajia, otettiin käyttöön. Jotkut kuuluisat kasvot, kuten Stephen King ja LeBron James, pitivät kuitenkin vahvistusmerkkinsä huolimatta siitä, että he väittivät, etteivät he maksaneet Twitter Bluesta.

Myöhemmin paljastui, että Musk itse maksoi joidenkin kuuluisien kasvojen tilaukset. Näyttää kuitenkin siltä, että tätä hyväksyntää voidaan pitää laittomana, kuten äskettäisessä Wired-raportissa todettiin, jossa todetaan, että Twitter saattaa rikkoa Yhdysvaltain liittovaltion lakeja, jotka kieltävät väärän mainonnan tai hyväksynnän.

Jotkut jopa ajattelevat, että tämä tapaus voitaisiin viedä oikeuteen. Catalina Goanta, lain, taloustieteen ja hallinnon apulaisprofessori Utrechtin yliopiston oikeustieteellisessä korkeakoulussa, sanoi: "Se, mitä Musk tekee maksaessaan joillekin julkkiksille sinisen punkin säilyttämisestä, voidaan pitää epäoikeudenmukaisena tai petollisena käytäntönä, koska se luo vaikutelman yleisölle - myös kuluttajille - että nämä tietyt julkkikset tukevat Twitterin liiketoimintamalleja. Vain LeBron Jamesilla tai William Shatnerilla on oikeus käyttää omia julkisia persooniaan ja kuviaan.

Tämä päätös on saattanut myös avata Twitterin sääntelyelinten oikeustoimille ympäri maailmaa, koska Yhdysvalloissa, EU: ssa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa on sääntöjä, jotka kieltävät epäoikeudenmukaiset ja harhaanjohtavat käytännöt, jotka manipuloivat kuluttajia.

Tämä on mainos:

Mitä mieltä olet Elon Muskin Twitter Bluesta?

Twitterin valintamerkkikiista voi päätyä oikeuteen


Ladataan seuraavaa sisältöä