Suomi
Gamereactor
arviot
UFC 3

UFC 3

Kun loot-laatikot verkkopelin pilasivat.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Heti aluksi on sanottava, että pelin niin sanottu esillepano on mitä loistavin. EA Canada on todellakin onnistunut luomaan UFC 3 -peliin realistisen tunnelman. Laatua on joka osa-alueella grafiikasta musiikkiin, Joe Roganin ikonisen äänen käyttöön ja UFC-pomo Dana Whiten mukaan sisällyttämiseen. Tunnelma on kerta kaikkiaan mahtava: kaikki vain on niin kuin pitääkin olla.

Toinen selvästi erottuva piirre on se, miten paljon peliä on paranneltu oikeastaan kaikilla osa-alueilla. Liikeanimaatioita on työstetty, ja nyt lyönnillä ja potkulla osuminen vastustajaa ympäri pyöriessä on mahdollista. UFC 3:n taistelu tuntuu edelleen hieman jäykältä ja robottimaiselta, mutta ei missään tapauksessa yhtä kehnolta kuin sarjan aiemmissa peleissä. Uusia liikeanimaatioita on lisätty peräti 5000 kappaletta. EA Canada on todellakin tehnyt työtä tuodakseen esille erilaiset tyylit ja erikoisliikkeet.

Kaikesta huolimatta en nimittäisi peliä MMA-simulaattoriksi, sillä peli ei vain simuloi oikeaa vapaaottelua. Oikeat ottelijat pystyvät ketjuttamaan helposti erilaisia tyylejä ja keinoja. Moisen mallintaminen on pelissä vaikeaa, ellei jopa mahdotonta. Näin ollen EA:n UFC-pelit tuntuvat oikeaa menoa primitiivisemmiltä. Samaan aikaan on hankala keksiä, miten puutteen edes voisi korjata.

Siirtymät pystyottelusta mattoon tuntuvat edelleen kummallisilta ja jäykiltä. Tämän olisi pitänyt olla EA Canadan kehityksen painopisteenä kaikenlaisten pelimuotojen lisäämisen sijasta. Jäykkyys ei helpota edes useiden tuntien pelaamisen jälkeen, ja se jos mikä on turhauttavaa. Oikeastaan mikään siirtymä eri tyylien kesken ei ole sujuvaa UFC 3:ssa.

Tämä on mainos:

Submission puolestaan on sellainen kuin muutkin UFC-pelin osa-alueet, joihin ei suuremmin ole koskettu. Kysymyksessä on edelleenkin sama väsynyt minipeli, ja painopiste on mahdollisuudella taidon ja kärsivällisyyden sijasta. Moinen tekee lukkopainin miltei mahdottomaksi tässä uudessa versiossa. On oltava olemassa vaihtoehtoinen tapa tämän pelitilanteen käsittelemiseksi. Toistaiseksi Submission UFC 3:ssa tuntuu huonolta mobiilipeliltä.

UFC 3UFC 3UFC 3

Ulkonäöllisesti UFC 3 on hyvä, mutta ero edeltäviin peleihin verrattuna ei ole suuren suuri. Sama pätee myös äänimaailmaan. Korviin tulevat äänet ovat kaikki mallikelpoisia, mutta jokseenkin samanlaisia kuin edellisessä pelissä. Selostajat Joe Rogan ja John Anik kuulostavat myös hyviltä, eikä toistoa tai ylimääräiseltä tuntuvia heittoja kuulla.

Markkinoinnissa eniten huomiota saanut osuus on UFC 3 -pelin uratila nimeltään Goat Mode (Greatest of all Time). Matka alkaa kokemattomana MMA-ottelijana, ja tarkoitus on aikaa myöten nousta parhaimmaksi UFC-taistelijaksi. Matka itsessään on pitkä, ja perille päästyä titteliään on toki myös puolustettava. Valittamisen aihetta kyllä löytyisi, mutta kokonaisuutena pelimuodon voi sanoa onnistuneen. Ura edistyy otteluiden ohella saatujen viestien ja tärkeiden tapaamisten muodossa. Ratkaisu on tahdikas ja toimiva.

Tämä on mainos:

Huomattavasti huonommin toteutettu on verkossa pelattava Ultimate Team -pelimuoto, joka nojaa tällä kertaa kokonaan mikromaksuihin ja loot-laatikoihin. Homma toimii täsmälleen samalla tavalla kuin esimerkiksi NBA 2k18, jossa pelaajien on määrä maksaa oikeaa rahaa välttääkseen kymmenien tuntien "grindauksen". UFC 3:n varsinainen verkkopeli on mitä suurimmassa määrin tasolla "pay to win", eli taalaa tiskiin latomalla voi saavuttaa huomattavan edun muihin pelaajiin verrattuna. Tämä tappaa tyystin innon pelata verkossa UFC 3:a.

UFC 3 on monella tavalla edeltäjäänsä parempi. Uudet liikeanimaatiot saavat ottelut tuntumaan nopeammilta ja sulavammilta. Erot edeltäjiin verrattuna ovat kuitenkin melko pieniä, ja yhdistelmä mikromaksut + loot-laatikot tekevät Ultimate Teamin pelikelvottomaksi ainakin minulle henkilökohtaisesti.

UFC 3UFC 3UFC 3
HQ
HQ
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Grafiikka, äänet, selostajat
-
Runsaat bugit, tylsä Submission, loot-laatikot, mikromaksut, jäykkä iskeminen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

UFC 3Score

UFC 3

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Läski tummuu ja balalaikka soi.

Katso Gamereactorin videoarvio UFC 3:sta

Katso Gamereactorin videoarvio UFC 3:sta

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

UFC 3 on julkaistu PS4:lle ja Xbox Onelle. Gamereactorin arvion pääsee lukemaan täällä. Ennen lukemista kannattaa kuitenkin katsella alta Gamereactorin videoarvio UFC...

GR Livessä tänään UFC 3

GR Livessä tänään UFC 3

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

GR Livessä kamppaillaan tänään, ja aiheena on juurikin tänään julkaistu EA:n urheilupeli UFC 3. Gamereactorin arvion pelistä voi lukea täällä. Liity mukaan katsomaan ja...Ladataan seuraavaa sisältöä