Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Uncharted (Movie)

Uncharted (2022)

Nathan Drake tekee nyt paluun isolle kankaalle. Luvassa on yhtä paljon toimintaa ja myyttisiä aarteita kuin peleissäkin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Tunnustan heti alkuun olevani suuri Uncharted-fani. Kuitenkaan pelattavuus ei ole se, minkä vuoksi olen fani, vaan karismaattiset henkilöhahmot, eeppiset toimintajaksot ja kadonneiden aarteiden löytäminen. Pelaaja on todellakin Indiana Jones. Siksi pelkäsin, että Uncharted-elokuvasta muodostuu huono kakkosluokan kopio tyyliin National Treasure.

HQ

Elokuvan tuotanto ei ole ollut sieltä helpoimmasta päästä. Ohjaaja on vaihtunut niin monta kertaa, että ihan hirvittää, eikä koronaviruskaan tehnyt asioita ainakaan helpommaksi. Ensi-iltaa oli tarkoitus vietellä jo hyvän aikaa sitten, mutta julkaisu on vain koko ajan lykkääntynyt. Sama epävarmuus koski myös näyttelijöitä. Tom Holland Drakena? Mark Wahlberg Sullyna? Ensimmäinen traileri ei vielä kohottanut odotuksia kattoon.

Uncharted (Movie)

Onneksi olin väärässä. En usko Unchartedin voittavan Oscar-palkintoja, mutta eipä sillä väliä, kun vain viihdettä riittää. Ja sitähän riittää. Unchartedin oli määrä raivata tietä tulevaisuudelle Sonyn uuden Playstation Productions -studion tuotoksille, kuten The Last of Usin TV-sarjalle. Onneksi Unchartedin osalta onnistutaan. Olettaisin Unchartedin saavan jatko-osan muutaman vuoden kuluttua.

Tämä on mainos:

Ehkäpä Tom Holland ei ole ihan niin Drake kuin Nolan North peleissä, mutta hän on silti onnistunut esittämään täysin erilaista henkilöhahmoa kuin Spider-Man. Hollandin Drakella on juuri niitä samoja ominaisuuksia kuin mitä peleissä on totuttu odottamaan.

Uncharted (Movie)Uncharted (Movie)

Pelien lailla elokuvankin panokset kovenevat edetessään, vaikkakaan juonenkäänteet eivät ole samanlaisia. Taiteellisia vapauksia on otettu siellä ja täällä, mutta tässä tapauksessa muutokset on tulkittava hyväksi asiaksi. Monet toimintakohtaukset on siirretty peleistä elokuvalliseen muotoon hienosti. Luvassa on siis aito Uncharted-tarina, mutta tällä kertaa elokuvamuodossa.

Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä