Suomi
Gamereactor
ennakot
Uncharted: The Lost Legacy

Uncharted: The Lost Legacy

Elämä jälkeen Nathan Draken

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Viime vuoden Playstation Experience -tapahtumassa Naughty Dog julkisti itsenäisen lisäosan Uncharted: The Lost Legacy. Markkinointikoneisto ei puhu pelistä laajennuksena, vaan omana itsenäisenä kokemuksenaan. The Lost Legacy julkaistaan elokuussa, ja Gamereactor pääsi testaamaan menoa Chloe Frazerin saappaissa.

Chloesta tiedetään lähinnä se, että hänellä oli vuosia sitten suhde Nathan Draken kanssa. Tiedoiltaan ja taidoiltaan Chloe on Nathanin vertainen, ja Uncharted 2:ssa (ja 3:ssa) tehdyn esityksen ansiosta Chloe saavutti fanien suosion. Tästä syystä hänet valittiin parrasvaloihin The Lost Legacyssa ohjaaja Shaun Escaygin mukaan.

Chloen ohella mukana on Nadine Ross, joka nähtiin ensi kerran Uncharted 4:ssä. Palkkasotilaaksi ryhtynyt Nadine liittyy Chloen seuraan matkalle, jonka tarkoituksena on löytää myyttinen muinainen esine. Ajallisesti tarina sijoittuu vajaan vuoden verran eteenpäin Uncharted 4:n tapahtumien jälkeen.

Etsitty esine on The Tusk of Ganesha, joten matka suuntautuu Intian vuoristoon. Tuttuun malliin etsintään tulee mutkia: muutkin ovat aarteen perässä, eivätkä epäröi käyttää tarvittaessa väkivaltaa. Uusista päähenkilöistä huolimatta Uncharted-pelien tuttu kaava on läsnä alusta alkaen tunnelmaa ja pelattavuutta myöten.

Tämä on mainos:

Alle tunnissa aloittamisesta on päädytty hylättyihin raunioihin, koettu tiivistunnelmaisia tulitaisteluita ja vaivattu aivoja pulmatehtävissä. Painopiste on selvästi toiminnassa, mutta suoraviivainen pyssyttely ei aina ole avain voittoon. Näin ollen hidas hiippailu on ajoittain erittäin suositeltava lähestymistapa.

Uncharted: The Lost LegacyUncharted: The Lost LegacyUncharted: The Lost LegacyUncharted: The Lost Legacy

Puoliksi intialaisena Chloella on paljon kokemusta ja ennakkotietoja ympäristöstä, ja tätä tietoa hän myös jakaa Nadinelle seikkailun edetessä. Nähdyt alueet olivat pääasiassa vihreää viidakkoa vesiputouksineen ja erottuvine patsaineen. Kaikki on siis niin kuin ennenkin Uncharted-peleissä. Nadine Ross tasapainottaa Chloen tutkivaa persoonaa kylmän laskelmoivalla otteellaan. Itse pelaaminen tapahtuu Chloella, ja Nadinea ohjaa tekoäly. Tunnetusti onnistuneen tekoälykaverin luominen on vaikeaa, mutta Naughty Dog tuntuu suoriutuneen hyvin. Testin aikana ei missään vaiheessa ollut ongelmia, eikä Nadinea myöskään tarvinnut vahtia taistelujen aikana.

Pelaamisen aikana käydään ajoittain nasevaa dialogia, ja kaksikon sanailu tuntuu täydentävän toisiaan. Chloesta on ilmeisestikin muokattu naispuolinen Nathan Drake.

Tämä on mainos:

Lyhyesti sanottuna Uncharted: The Lost Legacy vaikuttaa hyvältä. Sarjan aiempia osia kokeilemattomille peli lienee hyvä aloituspiste. Nathan Draken pois jättäminen on jokseenkin iso riski Naughty Dogilta, sillä Uncharted on nojannut pääasiassa keskushahmonsa karismaan. Sarjan muut ominaispiirteet on kuitenkin säilytetty, ja homma tuntuisi toimivan myös uuden kaksikon emännöimänä. Luvassa näyttäisi olevan jälleen yksi toiminnallinen aarteenmetsästysreissu.

Uncharted: The Lost Legacy julkaistaan PS4:lle 23. elokuuta.

Uncharted: The Lost LegacyUncharted: The Lost LegacyUncharted: The Lost Legacy
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Uncharted: The Lost LegacyScore

Uncharted: The Lost Legacy

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Uncharted 4:n yksinpelilisäristä on kehkeytynyt jotain enemmän kuin alun perin odotettiin. Siitä on kasvanut oma täysimittainen itsenäinen pelinsä, joka ottaa paikkansa sarjassa rautaisella otteella.Ladataan seuraavaa sisältöä