Suomi
Gamereactor
lifestyle

Universal Music vetää miljoonia kappaleita TikTokista

Taylor Swift, The Weeknd, Drake ja muut pyyhittäisiin sovelluksesta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vaikka monet ihmiset ansaitsevat elantonsa TikTokista käyttämättä populaarimusiikkia, sitä tarvitaan usein viruksen leviämiseen tai trendin aiheuttamiseen alustalla. TikTokers saattaa kuitenkin joutua harkitsemaan taktiikkaansa uudelleen, kun Universal Music Group aikoo vetää kirjastonsa sovelluksesta.

UMG ja TikTok eivät päässeet sopimukseen musiikin pitämisestä videonjakoalustalla. "Viime kädessä TikTok yrittää rakentaa musiikkipohjaisen liiketoiminnan maksamatta musiikista käypää arvoa", UMG sanoi.
Osapuolten välisen sopimuksen odotetaan päättyvän tänään. TikTokia on syytetty kiusaamisesta sanomalla, että se halusi maksaa murto-osan hinnasta, jonka muut sosiaalisen median sivustot maksavat samasta luettelosta.

"On surullista ja pettymys, että Universal Music Group on asettanut oman ahneutensa artistiensa ja lauluntekijöidensä etujen edelle", TikTok vastasi. "Huolimatta Universalin väärästä kertomuksesta ja retoriikasta, tosiasia on, että he ovat päättäneet kävellä pois yli miljardin käyttäjän alustan voimakkaasta tuesta, joka toimii ilmaisena myynninedistämis- ja löytövälineenä heidän lahjakkuuksilleen."

UMG on musiikkiteollisuuden titaani, ja sen luettelon näkeminen voi merkitä tuhoa monille TikTokereille, jotka perustavat sisältönsä populaarimusiikkiin.

Tämä on mainos:
Universal Music vetää miljoonia kappaleita TikTokista


Ladataan seuraavaa sisältöä