Suomi
Gamereactor
lifestyle

Uusi fossiili näyttää pienen nisäkkään kaatavan dinosauruksen

Ehkä meteori ei sittenkään vienyt heitä kaikkia ulos.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kun ajattelemme kaukaisia esi-isiämme, niitä, jotka olivat olemassa dinosaurusten aikaan, ajattelemme usein pieniä rottia, jotka piiloutuvat reikiin, jotta ne eivät päädy välipalaksi valtavalle liskolle. Jotkut karvaiset otukset päättivät kuitenkin taistella dinosaurusherrojaan vastaan, kuten uusi fossiili osoittaa.

Se löydettiin Koillis-Kiinasta ja siinä näkyy pieni, mäyrän kaltainen nisäkäs, joka kaatuu kasveja syövän dinosauruksen päälle ja repii uhriensa kylkiluita. Tutkijoiden mukaan tämä tapahtuma tapahtui noin 125 miljoonaa vuotta sitten.

Tieteellisissä raporteissa paleobiologi Jordan Mallon Kanadan luontomuseosta Ottawassa sanoi: "Dinosaurukset ovat lähes aina suurempia kuin nisäkäsaikalaisensa, joten perinteinen uskomus on ollut, että niiden vuorovaikutus oli yksipuolista - isommat dinosaurukset söivät aina pienempiä nisäkkäitä. Tässä meillä on hyviä todisteita siitä, että pienempi nisäkäs saalistaa suurempaa dinosaurusta, mitä emme olisi arvanneet ilman tätä fossiilia.

Tutkijat uskovat, että tämä ei ollut raadonsyöjä, koska nisäkäs oli dinosauruksen selän päällä, mikä tarkoittaa, että se yritti alistaa matelijan. Dinosauruksen luussa ei myöskään ole puremajälkiä, joita pitäisi tapahtua.

Tämä on mainos:

Syyllisemme on Repenomamus, yksi dinosaurusten aikakauden suurimmista nisäkkäistä. Sillä oli lyhyet ja rönsyilevät raajat, pitkä häntä, mutkainen runko, vankka kallo ja leikkaavat hampaat. "Ainutlaatuista fossiilissamme on se, että se osoittaa, että Repenomamus kykeni torjumaan suuremman dinosaurussaaliin." Mallon sanoi.

Uusi fossiili näyttää pienen nisäkkään kaatavan dinosauruksen


Ladataan seuraavaa sisältöä