Suomi
Gamereactor
lifestyle

Uusi raajaproteesi yhdistyy suoraan käyttäjän hermostoon

Kaikki pyrkimyksenä lisätä kätevyyttä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kun teknologiasta tulee yhä vaikuttavampaa ja hyödyllisempää, näemme yhä ainutlaatuisempia tapoja rakentaa raajojen proteeseja. Uusin menetelmä, joka on dokumentoitu Science Translational Medicine: n tutkimuksessa, näyttää katsauksen proteesiraajaan, joka liittyy suoraan käyttäjän hermostoon, menetelmä, joka näyttää lisäävän kätevyyttä.

Kuten Wired raportoi, tämä on muutos tavalliseen proteesien kiinnitysmenetelmään, joka pyörii muiden kehon osien, kuten olkapään, käyttämisessä korvaavan raajan yhdistämiseen. Mitä tulee siihen, miten tämä parantaa käyttäjän hallintaa, sen pitäisi antaa heille mahdollisuus suorittaa paljon monimutkaisempia tehtäviä, kuten paidan kiinnittäminen pyykkinaruun.

Tämä uusi menetelmä toimii siten, että proteesi porataan luuhun, johon se on kytketty, ja sitten useiden leikkausten ja uudelleenreitityksen kautta hermopäätteet yhdistetään korvaavaan raajaan, jotta se voi rekisteröidä aivoista lähetetyt sähköiset hermosignaalit laitteen käyttämiseksi. Koko prosessin sanottiin kestäneen noin kuusi kuukautta.

Vaikka kyseessä on vielä uusi tekniikka, jossa on paljon esteitä ylitettävänä, potilaan näkeminen robottiraajan liikuttamisessa yksinkertaisesti ajattelemalla sitä merkitsee erittäin jännittävää kehitystä proteesien maailmalle.

Tämä on mainos:
Uusi raajaproteesi yhdistyy suoraan käyttäjän hermostoon


Ladataan seuraavaa sisältöä