Suomi
Gamereactor
uutiset

Sony typisti PS4-kehittäjien listaa

Sekaannusta ilmassa - kaikki suomalaiskehittäjät poistettu listalta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Sony on yllättäen lyhentänyt eurooppalaisten PS4-kehittäjien listaa. Määrällisesti lista lyheni noin puolella viime viikolla julkaistusta. Kehittäjiä itse asiassa vedettiin takaisin enemmänkin, sillä harvat korjatulla listalla olevista studioista esiintyivät alkuperäisellä listalla.

Lisättyihin studioihin lukeutuvat mm. IO Interactive, Bohemia Interactive, CD Projekt Red ja Ninja Theory. Vastaavasti taas kaikki kolme aiemmin nimettyä suomalaisstudiota - Frozenbyte, Bugbear ja Rovio - loistavat nyt poissaolollaan.

Gamereactor tavoitti Frozenbyten Joel Kinnusen, jonka mukaan studio kyllä harkitsee PS4-kehitystä, mutta työstää tällä hetkellä uutta peliään PC-vetoisesti.

Samoilla linjoilla on myös Bugbearin Joonas Laakso, jonka mukaan uutinen PS4-kehittäjästatuksesta tuli studiolle yllätyksenä. Sekaannus tapahtui Sonyn päässä.

Korjattu Euroopan kehittäjälista näyttää tältä:
* 2K Games
* Avalanche Studios
* Blitz Games Studios
* Bohemia Interactive
* CD Projekt Red
* Climax Studios
* Codemasters
* Creative Assembly
* Criterion Games
* Deep Silver
* Ghost Games - EA Studio
* Hello Games
* IO Interactive
* Just Add Water
* Keen Games
* Lucid Games
* Mercury Steam
* Ninja Theory
* Nixxes Software
* Paradox Interactive
* Rebellion
* Saber Interactive
* Splash Damage
* Stainless Games
* Starbreeze Studios
* Sumo Digital
* Team 17
* TT Games
* Yager
* Zen Studios

Muiden alueiden kuin Euroopan osalta Sony ei ole korjannut aiempia listojaan. Sonyn omat studiot ovat luonnollisesti remmissä, vaikka niitä ei listalla mainitakaan.

Jotkin isojen julkaisijoiden alla toimivat studiot, kuten ruotsalainen EA Dice, puuttuvat yhä listoilta, vaikka näiden tiedetään työskentelevän PS4:llä. Lisäksi GR tietää omien lähteidensä pohjalta, että Crytek näpertää jotain PS4:n parissa (voi olla vain pelimoottori). Listoja voi siis pitää lähinnä suuntaa antavina.

PS4:n kehittäjätuki näyttää joka tapauksessa vahvalta, ja sen voi odottaa vielä kasvavan, jos konsolin lanseeraus onnistuu ensi jouluna.



Ladataan seuraavaa sisältöä