Suomi
Gamereactor
uutiset
Eve Online

Eve Online on miesten maailma

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

CCP:n David Reid on vahvistanut tuoreessa haastattelussa, että 96 prosenttia Eve Onlinen pelaajista on miehiä. Yhtiön mukaan tämä johtuu siitä, että kyseessä on scifi-genreen nojaava peli.

Joidenkin tutkimusten mukaan massiivimoninpeleissä on keskimäärin 16 prosenttia naispuolisia pelaajia. Tässäkin valossa Even luvut poikkeavat normaalista.

Even Onlinen vanhempi tuottaja Andle Nordgren ei kuitenkaan suostu syyttämään genreä kaikesta. Hänen mukaansa myös Even "pahalaatuinen monimutkaisuus" tulee monien naispelaajien tielle.

Nordgren myöntää, että Even käyttöliittymä vaatii työstämistä, koska uudet pelaajat eivät nykyisellään pääse käsiksi tietoon, jota he tarvitsisivat pelin oppimiseksi.

"Vain tietyntyyppinen pelaaja on valmis työstämään tiensä tämän lävitse, ja useimmat näistä ovat miespuolisia," Nordgren tiivistää.

Kehittäjätiimi ei kuitenkaan aio tehdä mitään suoraan pelin naispopulaation nostamiseksi. Laajempi ja tasapainoisempi pelaajakunta tulee heidän mukaansa tuloksena hyvästä suunnittelutyöstä.

CCP odottaa White Wolfin peleihin pohjaavasta World of Darknessistaan enemmän naisten suosikkia, koska sillä oli perinteisten roolipelien parissa hyvin tasaisesti jakautunut pelaajajoukko.

Eve Online

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Eve Onlinen tositarinat nyt sarjakuvana

Eve Onlinen tositarinat nyt sarjakuvana

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Eve Online ei äkkiseltään kuulosta tarinapeliltä, mutta sen pelaajat ovat onnistuneet luomaan siihen aivan omaa sisältöään juonitteluiden avulla.



Ladataan seuraavaa sisältöä