Suomi
Gamereactor
uutiset
Candy Crush Saga

Candy Crushin kehittäjä rohmuaa tavaramerkkejä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Candy Crush Sagan kehittäjällä ja julkaisijalla Kingillä keulii nyt vahvasti. Yhtiö sai Jenkeissä väännettyä itselleen tavaramerkin sanaan "candy" peleissä ja vaatteissa(!) ja nyt King lähtee jo "sagankin" perään.

Candy Crush Saga tienaa ilmeisesti noin 3,5 miljoonaa taalaa päivässä, ja King haluaa suojata kultamunia munivaa hanheaan. Kiitos oikeuden päätöksen, Apple lähettelee nyt App Storessa varoituksia kaikille peleille joiden nimessä esiintyy sana "candy".

Tokihan me kaikki tiedämme miten halvat kloonipelit riivaavat Applen kauppapaikkaa, ja onkin vain hyvä että asiaan puututaan, mutta "candy" on hyvin yleinen sana ja tavaramerkin valvomisesta sekä puolustamisesta tulee melkoinen sirkus.

King tyynnytteli aiemmin huolestuneita tahoja toteamalla, etteivät he aio juosta jokaisen yhtenevän nimen perässä, mutta kehittäjän viimeisin veto asettaa tämän lausunnon hyvin kyseenalaiseen valoon.

Nyt King on nimittäin lähtenyt Stoicin kauniin The Banner Sagan perään, koska "saga" esiintyy myös 13:n Kingin pelin nimessä. Kingin mukaan tämä voi aiheuttaa "sekaannusta asiakkaiden joukossa", joten Stoicilla ei ole oikeutta nimeen.

The Banner Sagaa ei kuitenkaan ole saatavilla App Storessa, eikä se kilpaile ollenkaan samasta paikasta markkinoilla Kingin kepeiden pelien kanssa.

Kingin toiminta on jo herättänyt ansaittua pahennusta internetissä, eikä ketään yllättäne että Minecraft-mies Markus "Notch" Persson on osallistunut keskusteluun. Notch twiittasi, että hän on hyvin surullinen siitä kuinka pahaksi King on muuttunut ajan kanssa, ja että näiden tulisi lopettaa, koska he satuttavat pelialaa.

Duke Nukemin luoja George Broussard twiittasi omalla tahollaan, että hänellä ei ole yhtään Kingin pelejä puhelimessaan, mutta jos hänellä olisi niitä, hän poistaisi ne "merkityksettömänä protestina".

Täytyy ihmetellä mahtaako King edes tajuta, että The Banner Saga käyttää "sagaa" tavalla, joka heijastaa sen sanakirjamerkitystä ja historiallista kontekstia erinomaisesti, kun taas Kingin tuotteissa se vaikuttaa täysin satunnaisesti valitulta päätteeltä pelien nimiin.

Tämä toimittaja osallistuu nyt keskusteluun toteamalla, että Kingin toiminta on tässä kyseisessä tapauksessa ahnetta, moraalitonta ja kaikinpuolin kusipäistä.

Candy Crush Saga

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä