Suomi
Gamereactor
uutiset
Elite Dangerous

Galaksinvalloitus yskii Elitessä

Frontierin sekoilu nostanut pelaajia barrikadeille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Frontier Development -studion toteuttama avaruussimulaatio Elite: Dangerous on monien mielestä kuin leveä, mutta matala lampi. Tyhjiötä riittää valovuosi toisensa jälkeen, mutta mielekästä tekemistä perinteisten avaruustaisteluiden, kaupankäynnin ja tähtikappaleiden kartoituksen lisäksi on ollut vähän.

Jonkin aikaa sitten esitelty Power Play oli yritys tuoda syvyyttä avaruusoopperaan kymmenen täysin pelaajien hallussa olevan osapuolen valloitussodalla. Power Playssa pelaajat panostavat eri sektoreihin hyökkäämällä, puolustamalla tai laajentamalla uusille alueille viikon ajan. Peli ei ohjaa osapuolten galaksinvalloitusta millään tavalla, vaan kaikki on täysin pelaajien itsensä kontrolloitavissa. Kun viikko on ohi, järjestelmä laskee eri alueiden uuden voimatasapainon ja vaihtaa tarvittaessa sektoreiden omistajan. Nimimerkillä "McFergus" peliä syventävästi analysoinut komentaja selvitti tarkemmin, mistä viimeaikainen kritiikkiaalto sai syntynsä.

Pelimuodon olennaisena osana on ajoittaa esimerkiksi hyökkäykset niin, että vastustaja ei ehdi panostamaan puolustukseensa ajoissa ennen viikon päättymistä. Tuntemattomasta syystä Frontier sohlasi syklin kanssa niin, että se päättyi kaksi tuntia myöhässä, eikä silloinkaan aivan kokonaan. Viikon aikana tehdyt sotasuunnitelmat menivät pipariksi useilla eri sodan osapuolilla. Toisena ongelmana ns. "valmistellut" sektorit eivät siirtyneet niiden uusille omistajille. Tämä sotki galaktisen sodan kokonaiseksi viikoksi. Lopputuloksena jotkut osapuolista joutuivat luopumaan jo kertaalleen voittamistaan alueista. Kehittäjä Frontierin viikon mittainen täydellinen radiohiljaisuus ei ainakaan vähentänyt pelaajien hämmennystä ja kiehuntaa.

Osa pelaajakunnasta on nyt erittäin käärmeissään, sillä lupaavaksi (joskin vielä keskeneräiseksi) osoittautunut Power Play on jäänyt muiden kehityskiireiden rinnalla prioriteettilistan pohjalle. Luvattuja päivityksiä ja korjauksia ei ole kuulunut ja tällä hetkellä firma tuntuukin keskittyvän uuden Engineers-lisäosansa paikkaamiseen. Lisäri onnistui lisäksi rikkomaan Power Playta entisestään, vaikkei sen pitänyt puuttua tähän pelin osa-alueeseen ollenkaan. Lupaava pelimuoto uhkaakin kuivua kasaan, mikäli sen ongelmiin ei puututa.

HQ
Elite DangerousElite DangerousElite Dangerous

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä