Suomi
Gamereactor
uutiset
Pokémon Go

Nintendon osake kyykkäsi

Sijoittajat alkoivat viimein hahmottaa, miten vähän Pokemon Go vaikuttaa Nintendon tuloihin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pokemon GO sai Nintendon osakkeet räjähtysmäiseen nousuun heti julkaisun jälkeen. Pölyn laskeuduttua sijoittajat ovat ymmärtäneet, että ovat ostaneet käytännössä vääriä osakkeita, sillä Nintendo ei ole pelin luoja.

Nintendo julkaiseen ensimmäisen kvartaalin tietonsa tällä viikolla. Tämä siis sen jälkeen, kun yritys ilmoitti tiedotteessaan , miten Go on näkynyt heidän tuloksessaan. Voittoja kuvataan sanalla "rajalliset" ja sen sanotaan vaikuttavan tulevien tulojen projektioissa.

Samassa tiedotteessa väännetään myös rautalangasta, että Pokémon Go:n kehittäjä ja julkaisija on tosiasiassa Niantic. The Pokemon Company omistaa taas oikeudet itse brändiin. Jälkimmäinen tulee saamaan lisensointisopimuksen mukaisen palkkion Nianticilta.

"Nintendo omistaa 32% The Pokemon Companyn äänivallasta".

Tiedote on aiheuttanut välittömän efektin sijoittajien keskuudessa, sillä Nintendon osakkeet ovat pudonneet Tokion pörssissä 18% yhden päivän aikana, eniten sitten vuoden 1990.

Tästäkin huolimatta yritys voi paremmin kuin ennen Go:ta, sillä osakkeiden arvot tuplaantuivat heinäkuun alussa.

Pokémon Go

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Pokémon Go'n seuraava suunta on Alola

Pokémon Go'n seuraava suunta on Alola

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Niantic Labsin augmentoidun todellisuuden supersuosittu Pokémon Go saa valikoimiinsa ne seitsemännen sukupolven taskuhirviöt alkaen tänään 1. maaliskuuta. Uusi kausi...

0
Ed Sheeran nyt Pokémon Go'n vieraana

Ed Sheeran nyt Pokémon Go'n vieraana

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Muusikko ja Game of Thronesissakin piipahtanut Ed Sheeran esiintyy seuraavaksi Pokémon Go'ssa 22. marraskuuta juhlien uutta albumiaan Equals. Ennakkoon tallennettu...



Ladataan seuraavaa sisältöä