Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
uutiset
The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher -kirjailijan mukaan pelit haittaavat kirjojen myyntiä


The Witcher -sarja tunnetaan lähinnä videopelinä, mutta nuo pelit perustuvat kirjailija Andrzej Sapkowskin fantasiateoksiin. Taannoisessa haastattelussaan Waypointille Sapkowski valitteli pelien haitanneen kirjojen myyntiä eikä suinkaan edesauttaneen sitä.

Sapkowski kirjoitti ensimmäisen The Witcher -tarinansa 30 vuotta sitten, ja on nyt 69-vuotias. Mennessään kirjailijatapaamisiin missään ei ole hänen ikäisiään ihmisiä. Nuorempi polvi ei tiedä pelien perustuvan kirjoihin eikä päinvastoin. Tämä kismittää kirjailijaa kovasti.

Metro-peleihin innoituksen antanut kirjailija Dmitri Glukhovski puolestaan on aivan eri mieltä Sapkowskin kanssa. Glukhovskin mukaan ilman pelejä The Witcher ei olisi koskaan kohonnut sellaiseksi maailmanlaajuiseksi ilmiöksi kuin mitä se nykyään on. Sama pätee miehen mukaan myös hänen omiin Metro-teoksiinsa.

Andrzej Sapkowski on maailmalla vaikean persoonan maineessa, joten mahdollisesti hän ei vain halua tunnustaa CD Projekt REDin peleiltä saatua vetoapua hänen omassa menestyksessään.

The Witcher 3: Wild Hunt