Suomi
Gamereactor
uutiset

GDC-kysely osoittaa lisäkiinnostusta Switchiä ja loot-laatikoita kohtaan

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Game Developers Conference (GDC) on julkaissut raportin, johon kyseltiin yli 4000 pelinkehittäjän kantaa. Tulokset paljastavat kiintoisia asioita pelialan tilasta.

The State of the Game Industry 2018 -raportti osoittaa kiinnostuksen Nintendo Switchiä kohtaan kasvaneen. 12% vastaajista ilmoitti tällä hetkellä työstävänsä peliä hybridikonsolille (kasvua 3% viime vuodesta), ja 15% suunnittelee julkaisevansa seuraavan pelinsä myös Switchille (kasvua 5% viime vuodesta). Switch on niin ikään yksi kolmesta alustasta, jotka pelinkehittäjät itse kokevat tällä hetkellä mielenkiintoisimmiksi. Suosituin on PC (59%), toisena on PS4 (39%) ja kolmantena Switch (36%), joka on kiinnostavampi alusta kuin Xbox One (28%).

Raportti kertoo myös sen, millaista liiketoimintamallia pelinkehittäjät ajattelevat käyttää seuraavissa peleissään. Melkein puolet (49%) vastaajista ilmoitti parhaaksi vaihtoehdoksi "maksa ja lataa", 39% taas "lataa ilmaiseksi", 23% "maksullinen ladattava sisältö" ja 22% "pelin sisäisien tavaroiden myyminen oikealla rahalla". 11% ilmoitti seuraavan pelinsä sisältävän maksullisia tavaralaatikoita. Kysyttäessä nimenomaisesti satunnaista tavaraa antavista loot-laatikoista kannatusta sai selkeästi eniten vain kosmeettisia tavaroita jakavat ratkaisut, jotka eivät muuta pelin tasapainoa.

Raportin kokonaisuudessaan pääsee lukemaan täällä. Game Developers Conference 2018 järjestetään Kalifornian San Franciscossa 19.-23. maaliskuuta.

GDC-kysely osoittaa lisäkiinnostusta Switchiä ja loot-laatikoita kohtaan
GDC-kysely osoittaa lisäkiinnostusta Switchiä ja loot-laatikoita kohtaanGDC-kysely osoittaa lisäkiinnostusta Switchiä ja loot-laatikoita kohtaan


Ladataan seuraavaa sisältöä