Suomi
Gamereactor
uutiset

Trump syyttää pelejä Floridan kouluammuskelusta

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pitää väkivaltaisia videopelejä ja elokuvia syynä kouluammuskeluihin. Trump kertoi asiasta torstaina valkoisessa talossa pidetyssä kouluturvallisuutta koskevassa tapaamisessa, johon osallistui myös hiljattaisen Floridan kouluammuskelun uhreja.

Trumpin mukaan "videopelien väkivaltaisuus todella muuttaa nuorten ihmisten ajattelua". Trump peräänkuuluttaa luokitusjärjestelmää, joka estäisi alaikäisiä pelaamasta tai katsomasta väkivaltaista sisältöä.

Yhdysvalloissa on olemassa ikäluokitusjärjestelmä sekä peleille että elokuville, mutta niissä ei käytetä sitovaa K18-ikärajaa niin kuin Euroopassa.

Tutkimuksia väkivaltapelien vaikutuksista on tehty useita, mutta tutkijat eivät ole yksimielisiä haitallisuudesta. Kouluampumiset nostavat kysymyksen haitallisuudesta pintaan, koska useiden kouluampujien tiedetään pelanneen väkivaltapelejä. Tätä ei kuitenkaan voi pitää todisteena siitä, että pelit tuottavat väkivaltaista käytöstä - myös ampujien luonteenpiirteet ja mielenterveys on huomioitava.

"Kasvoin pelien parissa - Call of Dutyn ja vastaavien ensimmäisen persoonan räiskintöjen - enkä ikimaailmassa haaveilisi kanssaihmisten tappamisesta. Säälittävää", eräs Floridan selviytyjä moitti Trumpin kantaa.

Floridan kouluampuminen on lisännyt vaatimuksia Yhdysvaltain löysien aselakien kiristämiseksi. 70 % kansasta vaatii, että rynnäkköaseita rajoitettaisiin. Trumpin hallinto puolustaa aseenkanto-oikeutta.

Trump syyttää pelejä Floridan kouluammuskelusta


Ladataan seuraavaa sisältöä