Suomi
Gamereactor
uutiset

Peliala ei lämpene suljettujen verkkopelien entisöinnille

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Peliala vastustaa pelitutkijoiden toiveille saada oikeus suljettujen verkkopelien entisöinnille tutkimuskäyttöön. Tutkijoiden tarkoituksena olisi entisöidä pelejä jäljittelemällä niiden alta vietyjä palvelimia. Pelialan yhtiöiden mielestä entisöinti vahingoittaisi liiketoimintaa, antaisi viedä tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia ja mahdollistaisi pelaamisen tutkimuskäytön varjolla.

Ars Technican mukaan osapuolet kiistelevät asiasta nyt viranomaistaholla.

Yhdysvalloissa laki sallii suljettujen palvelimien kiertämisen siinä tapauksessa, ettei pelin autentikointi muuten onnistuisi. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi tilannetta, jossa Steamistä ostettua peliä ei voisi pelata, koska Steam lakkaisi olemasta.

Verkkopelien entisöinti edellyttäisi kuitenkin keskitetyn palvelininfrastruktuurin palauttamista, mikä on nyt kiistan kohteena. Se on monimutkaisempi asia kuin paikallisverkossa toimivien pelien entisöinti. Verkkopelien entisöinti voi vaatia pelin sisusten käpistelyä ja vanhan palvelinkoodin korvaamista uudella.

Ongelmana on, että monet verkkopelit muuttuvat ajan mittaan käyttökelvottomiksi, kun niiden palvelimet suljetaan. Toisaalta pelien julkaisijat haluavat suojella omaa tuotettaan - ja pitää oven raollaan uusintajulkaisun tarpeelle.

Peliala ei lämpene suljettujen verkkopelien entisöinnille
MMO-peli Lego Universe sammui 2012.


Ladataan seuraavaa sisältöä