Suomi
Gamereactor
uutiset
PUBG Mobile

PUBG Mobile kerää kaikki tietosi, ja tekee niillä mitä mielii

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

PlayerUnknown's Battlegrounds oli vuoden 2017 suuri ilmiö, eikä tokikaan ole pois vielä mennyt. PUBG on nyt saatavilla myös mobiilipelinä nimellä PUBG Mobile, ja se julkaistiin Pohjois-Amerikassa jokunen päivä sitten. Kehityksestä vastasi Tencent, joka on huomattavan suuri kiinalainen yhtiö.

No mitä sitten? Tunnetusti Kiinassa asiat hoidetaan vähän toisella tavalla kuin länsimaissa. Tämä käy selväksi lukemalla Tencentin niin sanotun privacy policy -dokumentin. Näyttää siltä, että Tencent kerää ja arkistoi suunnilleen kaiken mitä puhelimella tekee. He voivat myös käyttää keräämiään tietoja melkein niin kuin itse haluavat.

Esimerkiksi kerättävät henkilökohtaiset tiedot ovat "any information or combination of information that relates to you, and can be used to identify you". Toisin sanoen kaikki mahdollinen tieto, jota voidaan hyödyntää käyttäjän tunnistamisessa. Niin ikään käytössä olevan puhelimen maantieteellinen sijainti kerätään ja arkistoidaan.

Sitten asiat muuttvatkin jo uhkaavammaksi, kun puhutaan palveluun kirjautumiseen ja sen käyttämiseen liittyvistä asioista. Tencent saa tällöin tietoonsa kaiken, mitä puhelimella tapahtuu. Tämä koskee myös tehtyjä verkkohakuja ja muita käytettyjä sovelluksia. Tencent tietää myös, mitä merkkiä ja mallia käytetty puhelin on.

Keräyksen kohteena on myös "Non-Personal Information", joka näyttää tarkoittavan anonyymina tai nimimerkin takaa kirjoittelua. Toisin sanoen keksityllä nimellä verkossa toimiminen ei enää tarjoa suojaa.

Kirsikkana kakussa on "Shared Information" eli jaetun tiedon kerääminen. Tämä vaikuttaisi tarkoittavan kaiken sen tiedon keräämistä ja arkistointia, mitä Tencentin palvelussa olevat käyttäjät ovat kertoneet itsestään ja toisistaan. Noin käytännössä siis yksittäinen käyttäjä ei pysty millään tavalla itse määrittelemään, mitä kaikkea Tencent saa hänestä tietää.

Tencentin itsensä mukaan kerättyä tietoa käytetään huijauksien estämiseen, varmuuskopiointiin ja toki paremmin kohdennettuun mainontaan. Tietoja ei myöskään luovuteta ulkopuolisille, ellei käyttäjä itse anna siihen lupaa.

Aiotko vieläkin hyvillä mielin ladata ja pelata PUBG Mobilea, kun se aikanaan Eurooppaan saapuu? Kommentoi alla.

PUBG Mobile

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä