Suomi
Gamereactor
uutiset
PUBG: Battlegrounds

Alankomaat linjasi (osan) loot-laatikoista uhkapeliksi

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosi 2017 oli loot-laatikon vuosi. Monet korkean profiilin pelit sisällyttivät itseensä satunnaista tavaraa jakavia loot-laatikoita kosmeettisille esineille. Jotkut pelit taas loivat koko hamonkehityksensä satunnaisten loot-laatikoiden varaan. Pisimmälle meni EA tuotteissaan Need for Speed, Star Wars Battlefront II ja UFC 3. Loot-laatikot saivat paljon huomiota myös pelimaailman ulkopuolella, ja nyt Alankomaat on tehnyt asiasta linjauksen.

Games Industryn mukaan Alankomaiden asianomainen auktoriteetti tutki 10 pelin loot-laatikot, joista neljän todettiin rikkovan maan uhkapelilainsäädäntöä. Rikkomus määriteltiin "loot-laatikkotoiminnoksi, johon ei vaadita pelaajalta minkäänlaista taitoa, ja saadulla tavaralla on aito rahallinen arvo, joka voidaan myydä eteenpäin markkinatilanteessa".

Lakia rikkoneiden pelien tekijöillä on aikaa 20. kesäkuuta asti tehdä tarvittavia muutoksia. Muussa tapauksessa saattaa napsahtaa sakko, tai jopa kielto pelin myymiseen kyseisellä markkina-alueella. Alankomaat on ensimmäinen Euroopan maa, joka on tehnyt linjauksen loot-laatikoita vastaan. Paikallinen NOS kertoi neljän rangaistun pelin olevan FIFA 18, Dota 2, PlayerUnknown's Battlegrounds ja Rocket League.

Vuosi 2017 oli loot-laatikon vuosi. Onko vuosi 2018 oleva loot-laatikon loppu? Kommentoi alla.

PUBG: Battlegrounds

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä