Suomi
Gamereactor
uutiset

Googlen pelialusta on Stadia

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Google hypetti esiintymistään Game Developer Conferencessa ennakkoon oikein huolella, ja he lupasivat esitellä pelaamisen tulevaisuuden. Googlen oma alusta pelien suoratoistamiseen on nimeltään Stadia. Ideana on, että kaikkien pelien pelaaminen onnistuu kaikilla mahdollisilla alustoilla tasolla 1080p ja 60 ruutua sekunnissa mukaan lukien myös Googlen omat tulevat yksinoikeuspelit.

Näyttönä esitettiin Assassin's Creed Odyssey pyörimässä maksimiasetuksilla pienellä läppäritietokoneella, älypuhelimella ja älytelevisiolla. Google aikoo päivittää palvelunsa 4K-kuvalla ja HDR:llä, jota muun muassa tuleva Doom Eternal tukee. Tulevaisuudessa siintää sitten taso 8K ja ruudunpäivitystä 120 ruutua sekunnissa.

Googlen uudella peliohjaimella pystyy nopeasti lataamaan lyhyitä pätkiä Youtubeen, ja myös etsimään apua, jos sattuu jäämään pelissä jumiin. Esimerkiksi esitettiin pätkä Tomb Raiderista, jossa kysyttiin apua pulmatehtävän ratkaisuun. Ratkaisun kertoi sitten Youtube. Stadialla on yli 7500 palvelinta ympäri maailman, ja sen ansiosta Google uskoo voivansa luoda "input-lag free experiencen" eli verkkoviiveettömän kokemuksen.

Google Stadia tukee lanseerauksestaan lähtien jo olemassa olevia peliohjaimia, joten palvelua voi käyttää omalla suosikillaan. Lisäksi Googlella on omakin peliohjain.

Googlen pelialusta on Stadia
HQ
HQ
HQ
HQ


Ladataan seuraavaa sisältöä