Suomi
Gamereactor
uutiset
Anthem

Raportin mukaan Anthemin kehitys oli vaikea ja dramaattinen

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kotakun toimittaja Jason Schreier on julkaissut mittavan raportin, joka paljastaa monia syitä sille, miksi Biowaren Anthem tuntui julkaisussaan monesta paikasta vajaalta. Mielenkiintoista on esimerkiksi se, että koko pelin nimi vaihdettiin viikkoa ennen E3-messuja vuonna 2017.

Schreier sanoo jututtaneensa 19 Anthemin parissa työskennellyttä työntekijää. Pelin varsinainen tuotanto ei edes alkanut ennen kuin vasta 18 kuukautta ennen varsinaista julkaisua, vaikka Anthem oli kaikkiaan kehityksessä peräti seitsemän vuoden ajan. Toisin sanoen E3-messuilla kesällä 2017 nähty materiaali oli vasta esituotantomateriaalia eikä suinkaan tavallista pelikuvaa.

Pitkä soutaminen ja huopaaminen näkyi sittemmin myös henkilökunnan terveydessä masennuksen ja ahdistuksen muodossa. Myös sairaspoissaolot lisääntyivät, ja joskus työntekijät etsivät itselleen yksityisen huoneen itkeäkseen pois harmiaan. Yhden haastatellun mukaan masennus ja ahdistus ovat Biowarella epidemia. Lukuisia työntekijöitä paloi loppuun Mass Effect: Andromedan ja Anthemin tuotannon aikana joutuen jäämään 1-3 kuukauden ajaksi sairaslomalle. Osa palasi takaisin töihinsä, mutta osa ei.

Raportti analysoi hyvinkin yksityiskohtaisesti Anthemin monia eri vaiheita. Alun perin Anthemin ei edes ollut määrä olla niin sanottu looter shooter, vaan painopiste oli selviytymisessä vihamielisellä planeetalla.

Schreierin artikkeli on omiaan herättämään keskustelua siitä, millä tavalla mittavia pelinkehitysprojekteja hoidetaan, ja millaisen hinnan työntekijät joutuvat siitä maksamaan.

Gamereactorin arvion Anthemista pääsee lukemaan täällä.

Anthem
HQ
HQ
HQ
Anthem

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
AnthemScore

Anthem

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Anthemin vakuuttava potentiaali kärsii lajityyppinsä lainalaisuuksista

0
Anthemin luova ohjaaja jätti Biowaren

Anthemin luova ohjaaja jätti Biowaren

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Biowaren live service -nimike Anthem julkaistiin helmikuussa 2019, ja vastaanotto ei ollut ylistävä. Sittemmin ryhdyttiin puuhaamaan koko pelin uusiksi käynnistävää isoa...



Ladataan seuraavaa sisältöä