Suomi
Gamereactor
uutiset

Lakiesitys Yhdysvalloissa loot-laatikoiden kieltämiseksi

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Loot-laatikot ja mikromaksut ovat olleet pelimaailman kuuma peruna jo useamman vuoden ajan. Juttu levisi käsiin Star Wars Battlefront II:n ja Middle-earth: Shadow of Warin temppujen jälkeen, ja loot-laatikot ovat päätyneet jo lainsäätäjienkin pöydille eri puolilla maailmaa. Kotakun mukaan lakialoite loot-laatkoiden kieltämiseksi on nyt tehty Yhdysvaltain senaatille.

Senaattori Josh Hawley esitteli lakiehdotuksen, joka kieltäisi loot-laatikot ja niin sanonut pay-to-win-mikromaksut alle 18-vuotiaillle tarkoitetuista peleistä samoin kuin peleistä, joissa "julkaisijat tietoisesti antavat alaikäisten päästä käsiksi mikromaksuihin". Lakiehdotus on nimeltään The Protecting Children from Abusive Games Act.

"When a game is designed for kids, game developers shouldn't be allowed to monetize addiction. And when kids play games designed for adults, they should be walled off from compulsive microtransactions. Game developers who knowingly exploit children should face legal consequences."

Esimerkiksi kerrotaan Candy Crush, ja erityisesti 150 dollaria maksava Luscious Bundle. Lakiesitys koskisi kuitenkin selvästi muitakin pelejä, kuten vaikkapa Overwatchia.

Toteutuessaan lailla tulisi olemaan merkittävä vaikutus pelialaan jo pelkästään sen vuoksi, miten tärkeä markina-alue Yhdysvallat on.

Lakiesitys Yhdysvalloissa loot-laatikoiden kieltämiseksi


Ladataan seuraavaa sisältöä