Suomi
Gamereactor
uutiset

Japanin yksi prefektuuri saattaa rajoittaa asukkaidensa peliaikaa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Puhuttaessa valtiollisista toimista omien kansalaisten peliajan rajoittamiseksi ajatukset kulkeutuvat automaattisesti Kiinan suuntaan, sillä näin on jo tehtykin. Nyt näyttää siltä, että yksi Japanin prefektuuri on myös ryhtymässä toimiin liiallisen pelaamisen rajoittamiseksi. Rajoitus koskee niin pelaamista kuin älypuhelimien parissa vietettävää aikaa.

Games Industry kertoo Asahi Shimbunin raportista, jonka mukaan Kagawan prefektuurissa tutkitaan, onko syytä rajoittaa alle 18-vuotiaiden pelaamista ja älypuhelimen käyttöä.

Ehdotuksen mukaan asukkailla olisi 60 minuuttia aikaa älypuhelimelle ja pelaamiselle arkipäivänä, ja lomilla & viikonloppuisin sitten 90 minuuttia. Laitteet tulisi kytkeä pois päältä ennen klo 22. Rangaistuksia säädösten rikkomisesta ei kuitenkaan ole toistaiseksi esitetty. Joka tapauksessa kyseessä on ensimmäinen askel rajoittaa lasten ja nuorten liiallista älypuhelimen käyttöä.

"We felt there would be a need to place a time limitation (in the ordinance) to prepare for the future possibility of asking the central government to pass a law on this issue."

Japanin yksi prefektuuri saattaa rajoittaa asukkaidensa peliaikaa


Ladataan seuraavaa sisältöä