Suomi
Gamereactor
uutiset
Main Assembly

Tällainen on robottinen Main Assembly julkaisutrailerissaan

Siksi Bad Yolkin Joel Jonssonin mielestä robotit ovat parhaita

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tänään on julkaisupäivä Main Assemblylle, jossa robotit ovat keskiössä, ja ideana on antaa pelaajien luoda ja pelata niin yksin kuin yhdessäkin. Peli on nyt saatavilla Steam Early Accessissa, ja kehitystyöstä vastaa ruotsalainen Bad Yolk Worms-pelisarjasta tutun Team 17 toimiessa julkaisijana. Team 17 -heppujen avulla Gamereactor pääsi etukäteen peliin käsiksi, ja toki tuloksista kerrotaan nyt yksinoikeudella.

Lisäksi tarjoutui mahdollisuus haastatella studion toimitusjohtajaa Joel Jonssonia. Katso siis heti kärkeen traileri, ja sen jälkeen haastattelua.

HQ

Mikä oli Main Assemblyn lähtökohta? Millaisen pelin halusit kehitystyön aluksi tehdä, ja miten paljon valmis peli eroaa tuosta alkuvisiosta?

Lähtökohtana oli ensin pelata paljon hyvin samanlaisia pelejä, ja kerätä niistä ideoita toteuttaa asiat paremmin tai eri tavalla. Lopulta ideoita oli niin paljon, että oli aika tehdä se itse peli. Main Assembly on muuttunut ja kehittynyt noista alkuajoista, mutta ajatus fysiikkapohjaisesta rakentelupelistä on pysynyt koko ajan samana.

Mitä peli sisältää, kun se julkaistaan Early Access -tilaan?

Ydinpelattavuus on robottien rakentaminen erilaisista materiaaleista ja osista, ja sitten niiden ohjelmoiminen. Julkaisussa robotit voi viedä ajelulle yksinpelin haastekentissä ja hiekkalaatikkokentissä. Lisäksi mukana on neljän pelaajan moninpelihiekkalaatikko, jossa pelaajat voivat rakentaa robotteja yhdessä kavereiden kanssa, ja sitten kisailla. Oman säväyksen pystyy luomaan kosmeettisella tavaralla. Omia luomuksiaan voi jakaa Steam Workshopissa.

Main AssemblyMain Assembly

Mikä tekee roboteista niin viileän mahtavia, ja kuinka monipuolisesti omaa robottiaan voi tuunata ja rakentaa?

Robotit OVAT mahtavia! Mukana ovat niin tekninen kuin luovakin puoli, ja Main Assemblyssa voi paneutua kumpaankin haluamallaan tavalla. Robotteihin voi laittaa esimerkiksi suihkumoottoreita, ropelleja tai vaikka pyörät ja jousituksen ajamista varten. Saranat ja männät mahdollistavat kaksijalkaisten kävelijöiden tai hämähäkkimäisten robottien tekemisen, ja sensoreilla pystyy tekemään itsenäisesti toimivia robotteja toimittamaan tiettyjä tehtäviä tai liikkumaan itsekseen johonkin tiettyyn paikkaan. Pelaajat voivat toki myös maalata robottinsa halutun väriseksi, ja lisätä erilaisia materiaaleja, jotka muuttavat luomuksien fyysisiä ominaisuuksia.

Yhdessä julkaisija Team 17 kanssa on voitu pitää useita betatestejä menneen puolen vuoden aikana. Pelaajat ovat jakaneet melkoisen mahtavia luomuksia jo nyt Steam Workshopissa.

Millaiset ovat Early Access -suunnitelmat? Miten kauan luulette, että pelin viimeistelyssä kestää?

Main Assemblyn pelaajayhteisö on jo nyt hyvin innostunutta, ja upeita luomuksia on linjoille saatu. Luvassa on säännöllisiä sisältöpäivityksiä jokaisen kuukauden ensimmäisenä torstaina, kuten uusia haasteita, hiekkalaatikkoja ja pelaajien inspiroimia robottiosia.

Main Assembly
Main AssemblyMain AssemblyMain AssemblyMain Assembly

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä