Suomi
Gamereactor
uutiset
1979 Revolution: Black Friday

Iranin vallankumouksesta peli

Kunnianhimoinen poliittinen peliprojekti

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Navid Khonsari, mies Grand Theft Auto III:n elokuvamaisen fiiliksen takana, on kertonut RT:n haastattelussa työstävänsä projektia nimeltä 1979: The Game. Peli perustuu Iranin (silloisen) vallankumouksen tapahtumiin, ja keskittyy Amerikan lähetystön valtaukseen.

Khonsari kertoi kuinka pelaajan perspektiivi vaihtelee pelissä kahdeksan tai jopa kymmenen eri roolin välillä. Pelaaja aloittaa amerikkalaissyntyisenä iranilaisena tulkkina, joka tulee tilanteeseen tavoitteenaan vapauttaa panttivangit.

Pelissä ei karteta historiallisia totuuksia, vaan Khonsari tuo siihen historiallisia totuuksia, kuten Yhdysvaltojen liittouman Saddam Husseinin tai Talibanien kanssa. Pelin tavoitteena onkin saada ihmiset keskustelemaan asioista, eikä vain länsimaissa.

"Asiat eivät ole niin mustavalkoisia kun pystyt ymmärtämään ne sekä uhrin että hyökkääjän perspektiivistä," totesi Khonsari. Pelissä ei tämän mukaan olekaan hyviä tai pahoja hahmoja, pelkästään erilaisia motiiveja omaavia ihmisiä.

Khonsari on Rockstarin uransa lisäksi työskennellyt Remedyn kanssa molempien Max Paynejen parissa, sekä ohjannut Alan Waken välianimaatiot.

RT:n haastattelun voi tarkastaa Youtubesta.

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä